Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia mění v Edenu trávník, Sokol zaplatí odškodné

Sokolové docvičili, trávník musí pryč. Fotbalová Slavia na stadionu v Edenu po všesokolském sletu mění povrch včetně závlahy a výběhových zón. Kompletní rekonstrukce hrací plochy skončí do 25. července, tedy tři dny před prvním domácím zápasem Pražanů v nové ligové sezoně. Sokolská obec jako odškodné za použití travnaté plochy zaplatí klubu údajně okolo osmi milionů korun.

XVI. všesokolský slet
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sokolové předvedli svůj program v rámci 16. sletu na stadionu v Edenu ve čtvrtek a v pátek. Hned poté Slavia začala s rekonstrukcí plochy tak, aby byla včas připravená na nadcházející sezonu. Momentálně je trávník stažený a v příštím týdnu bude položen nový.

"Hned v sobotu začala v Edenu kompletní výměna travnaté plochy. V rámci rekonstrukce ale nejde jen o výměnu trávníku, předělává se kompletně i závlaha a výběhová plocha například pro rozcvičující se hráče," řekl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Úřadující ligový vicemistr odehraje první kolo nového ročníku nejvyšší soutěže v neděli 22. července v Olomouci, takže rekonstrukci stihne do úvodního domácího utkání. V sobotu 28. července přivítá Karvinou. "Kompletní rekonstrukce je naplánována do 25. července s tím, že samotný trávník ale bude položen dříve," uvedl mluvčí klubu.

Nový trávník v Edenu projde na podzim zatěžkávací zkouškou, neboť Slavii čeká velká porce zápasů. Vedle domácí ligy se červenobílí představí v kvalifikaci Ligy mistrů, a pokud v ní neuspějí, už nyní mají jistotu, že si zahrají šest utkání základní skupiny Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články