Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia má titul na dosah a slavit může už v Ostravě. Plzeň jede do oblíbeného Liberce

Proběhne dnes odpoledne korunovace nového ligového mistra? Po předposledním kole nadstavbové části se mohou radovat fotbalisté vedoucí Slavie, pokud v Ostravě uhrají alespoň bod nebo druhá Plzeň v souběžně hraném zápase v Liberci nezvítězí. Textovou on-line reportáž z utkání Baník Ostrava - Slavia Praha sledujte od 15:00 na webu ctsport.cz.

Utkání Ostrava - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Slavia porazila ve středu po obratu Jablonec 2:1 a vede tabulku o pět bodů před obhájcem trofeje z Plzně. Červenobílí jsou krok od pátého ligového titulu v samostatné historii, dosud triumfovali v letech 1996, 2008, 2009 a 2017.

Celek z hlavního města je suverénně nejlepším venkovním týmem ligy, ale poslední duel v Ostravě v září navzdory dlouhé přesilovce po vyloučení Milana Baroše prohrál 1:2. Baník zabředl v posledních týdnech do mizérie, už čtyřikrát za sebou prohrál bez vstřeleného gólu a propadl se na šesté místo.

"Baník má nějakou sérii, nedal gól a nezvítězil, ale vždy vše jednou musí skončit. My uděláme absolutní maximum, abychom vyhráli, to by nám dalo jistotu. Věřím, že to tam dotáhneme. Ale dokud to nebude matematicky jasné, musíme být maximálně ostražití," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský, jehož svěřence čeká ve středu další souboj s Ostravou ve finále domácího poháru v Olomouci.

"Musíme do toho dát všechno. Jdeme do toho s tím, abychom už konečně dali gól a byli tak blíže k bodovému zisku. Je to specifické, že se Slavií budeme hrát dvakrát po sobě, ale hráči už jsou natěšení - na ligu i na pohár. Hráči se musí kousnout a dokázat, že mají dobrou kondici na to, aby i dva těžké zápasy během několika dnů zvládli. Pořád jsme ve hře o páté místo," konstatoval trenér ostravského mužstva Bohumil Páník.

Předpokládané sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Hrubý, Jirásek, Holzer - Kuzmanovič, O. Šašinka.

Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Stoch, Traoré, Olayinka - Škoda.

Plzeň sice minule rozstřílela Spartu 4:0, ale její ztráta na Slavii zůstala pětibodová a naděje na obhajobu titulu jsou už jen minimální. V Liberci v lize neprohrála od září 2007 jedenáctkrát za sebou, ale domácí Slovan touží udržet páté místo, které může znamenat kvalifikační utkání o Evropskou ligu s vítězem skupiny o Evropu.

"Máme už jistotu druhého místa a předkola Ligy mistrů. Moc nevěříme tomu, že by Slavia už nezískala ani bod. Jsem sám zvědavý, co to s námi udělá. Je to pro nás i zápas, v němž můžeme hrát tak aktivně, jako jsme hráli třeba se Spartou. Myslím si, že Liberec bude hrát stejně," podotkl plzeňský kouč Pavel Vrba.

"Věřím, že to nebude naše poslední střetnutí doma a že si před vlastními příznivci ještě zahrajeme o postup do Evropské ligy. Bude nám chybět vykartovaný útočník Kozák, ale máme i jiné ofenzivní hráče a věřím, že ho nahradí," připomněl absenci nejlepšího střelce asistent libereckého trenéra Miroslav Holeňák. 

Předpokládané sestavy:

Liberec: Ngyuen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Breite, Oscar - Malinský, Sýkora, Potočný - Musa.

Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Kayamba, Kovařík - Beauguel.

Sparta si chce po nejvyšším debaklu v samostatné ligové historii 0:4 od Plzně spravit chuť proti Jablonci. Ani jeden z týmů už nemůže vylepšit stávající umístění - Letenští skončí třetí a Severočeši čtvrtí.

Na jabloneckou lavičku se po vypršení dvouzápasového trestu vrátí kouč Petr Rada, který před současným angažmá trénoval nedělního soupeře. "My ani Sparta už se v tabulce nikam neposuneme. Po porážce v Plzni 0:4 bude možná na její straně nějaká nervozita, ale doma je silná, má spoustu mladých hráčů a bude chtít zvítězit," varoval Rada.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Heča - Chipciu, Radakovič, Costa, Hanousek - Karlsson, Sáček, Kanga, Frýdek, Hložek - Tetteh.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Kubista, Sobol - Hübschman - Kratochvíl, Trávník, Považanec, Jovovič - Doležal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články