Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia má další tři body. Boleslav přejela Hradec, Sigma potvrdila formu proti Budějovicím

Pražská Slavia navázala na předchozí triumf v první lize proti Karviné (5:1) a v osmém kole si poradila s Pardubicemi po těsném vítězství 1:0, které zařídil z penalty Václav Jurečka. V jednoznačnou záležitost se proměnil duel mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Středočeši vlétli do utkání třemi vstřelenými góly do 21. minuty a nakonec zvítězili 5:1. Uspěla také olomoucká Sigma, která po triumfu 2:1 nad Českými Budějovicemi přidala již šestou výhru v ročníku. Až v závěru se rozhodovalo o výsledcích na dalších dvou stadionech – Bohemians doma remizovali s Baníkem 1:1, naopak Teplice se radovaly po výhře 1:0 na půdě Karviné.

Sešívaným stačil v Pardubicích jeden gól

Slavia v sezoně stále ještě neprohrála a posedmé naplno bodovala. Zápas v Pardubicích rozhodla 28. minuta, kdy penaltu proměnil hostující Václav Jurečka. Pražané se díky tomu posunuli do čela neúplné tabulky o tři body před městského rivala a obhájce titulu Spartu, která má ale zápas k dobru. Východočeši potřetí z posledních čtyř kol prohráli a jsou dvanáctí.

"Měli jsme dát více gólů než jen jeden z penalty. V některých parametrech jsme určitě mohli podat lepší výkon, jsou to ale tři body z venku po reprezentační pauze, toho si vážíme," řekl Trpišovský. "Tušil jsem, že mě má brankář načteného a mou poslední penaltu viděl. Těsně před exekucí jsem se tedy rozmyslel, že vystřelím na druhou stranu, a naštěstí se mi to vyplatilo. Těší mě, že jsem tím mohl pomoci týmu k vítězství," uvedl Jurečka.

"Ve druhém poločase jsme měli nějaké náznaky, ale Slavia měla dost příležitostí. Podržel nás Buďa (Budinský), do konce zápasu nás nechal živit naději, že bychom mohli srovnat. Šance nakonec přišla, ale Mandy (Mandous) to dobře chytil. Slavia vyhrála zaslouženě," podotkl pardubický kouč Radoslav Kováč.

FK Pardubice – Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 28. Jurečka z pen. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Váňa – Zelinka (video). ŽK: Surzyn, Helešic, Krobot – Wallem. Diváci: 4620 (vyprodáno).

Pardubice: Budinský – Surzyn, Kukučka, Ortiz, Tischler – Darmovzal (85. Sychra) –Matoušek (59. Mukwelle), Hlavatý, Daněk (59. Míšek), Helešic (68. Pikul) – Černý (46. Krobot). Trenér: Kováč.

Slavia: Mandous – Douděra (55. Masopust), Holeš, Ogbu, Provod – Ševčík (90.+4 Vlček), Oscar – Jurásek (55. Schranz), Jurečka, Wallem (68. Zafeiris) – Tijani (68. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Baník zachránil bod v závěru

V Ďolíčku to nejprve vypadalo na bezbrankovou remízu, poté na výhru domácích a nakonec si Baník přece jen odvezl alespoň bod. Bohemians vedli po trefě Antonína Křapky od 80. minuty 1:0, jenže střídající Matěj Šín srovnal na konečných 1:1 v 87. minutě. "Klokani" v nejvyšší soutěži neporazili Baník od října 2017 už podvanácté za sebou. Naproti tomu Slezané v ligové sezoně venku získali první bod.

Stoper Bohemians vstřelil premiérovou branku v ligové sezoně. "Chceme dávat góly i ze hry, ale standardkami si chceme taky pomáhat," podotkl Křapka. "Bylo to hrozně rychlé. Šel jsem na hřiště z lavičky a hned po rozehrání jsme se dostali do protiútoku. Tanko mi to pak dal pod sebe, já se snažil to co nejlépe umístit. Prvním dotykem jsem si to posunul, druhým zakončoval. Takže druhým dotykem na hřišti jsem dal gól," uvedl Šín.

"Kdyby to skončilo 0:0, bod bych vzal. Ale pokud vedete 1:0 v utkání, které stoprocentně ani pro jednoho není na výhru, tak byste to uhrát měli," řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý. "Z mého pohledu asi zasloužená remíza pro oba týmy," doplnil ostravský kouč Pavel Hapal.

Bohemians Praha – Baník Ostrava 1:1 (0:0)

Branky: 80. Křapka – 87. Šín. Rozhodčí: Rouček – Hájek, Leška – Radina (video). ŽK: Puškáč, Prekop, Matoušek – Boula, Almási, Kubala, Ndefe. Diváci: 6079.

Bohemians: Jedlička – Hůlka, Křapka, Hybš – Dostál, Jánoš (65. Köstl), Hrubý, Kovařík –Prekop (90.+6 Kozák), Smrž (79. Beran) – Puškáč (46. Matoušek). Trenér: Veselý.

Ostrava: Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný (86. Madleňák), Kpozo – Boula (86. Šín), Rigo –Buchta (86. Juroška), Kubala (72. Tanko), Ewerton (90.+2 Tetour) – Almási. Trenér: Hapal.

Hradec Králové schytal pět gólů

Mladá Boleslav rozhodla o vysoké výhře nad Hradcem Králové v úvodu. V prvních 21 minutách se dvakrát prosadil Daniel Mareček, jednu branku vstřelil Ondřej Karafiát a domácí pohodlný náskok poté ještě navýšili. Po změně stran přidali další góly Vasil Kušej a Marek Suchý, za hosty snižoval pouze Petr Juliš. Středočeši vyhráli po třech kolech, naopak Východočeši padli potřetí za sebou.

"Vyhrát 5:1 je fantastické. Pro mě to byl trochu specifický zápas, protože pocházím z Hradce Králové, před zápasem jsem to ale v kabině vůbec nezmiňoval," řekl mladoboleslavský trenér Marek Kulič, který v dresu "votroků" končil hráčskou kariéru.

"Zápas se rozhodl v prvních 20 minutách. Nestíhali jsme nejen fotbalově, ale ani v osobních soubojích, což mě mrzí ještě víc. U všech gólů v úvodu jsme v defenzivě selhali. Zápas pak nabral jednoznačný ráz," konstatoval královéhradecký trenér Jozef Weber. "Snažili jsme se prostřídat, změnit rozestavení. Ale byli jsme jako boxer, který se po tvrdé ráně potácí po ringu a čeká na konec. Sehráli jsme nejhorší utkání od té doby, co jsem v Hradci," dodal.

FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 5:1 (3:0)

Branky: 5. a 21. Mareček, 14. Karafiát, 48. Kušej, 80. – 56. Juliš. Rozhodčí: Černý –Caletka, Antoníček – Starý (video). ŽK: Matějovský – Krejčí, Leibl. Diváci: 3011.

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský, Kubista (67. Hilál) –Kušej (83. Vaníček), Mareček (75. Mašek), Solomon (75. Ladra) – Pulkrab (67. Poulolo). Trenér: Kulič.

Hradec Králové: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl – Čmelík, Kučera, Kodeš (82. Ševčík), Pudhorocký (46. Juliš), Krejčí – Hais (29. Harazim), Vašulín (46. Šašinka, 72. Horák). Trenér: Weber.

Vyrovnaný zápas v Karviné zlomily Teplice

Také v Karviné to vypadalo dlouho na bezbrankový zápas podobně jako utkání na Bohemians. Jenže Teplice přece jen našly cestu k vítězné brance, když v 82. minutě vystřelil tři body Daniel Fila. Severočeši zaznamenali ligovou výhru poprvé po pěti zápasech, naopak Karviná čeká na vítězství už sedm kol.

"Obrovské zklamání. Bohužel jsme neměli dostatečnou kvalitu na to, abychom se dostali do více šancí. Dostali jsme gól z jediné střely na branku. Klukům nemám co vytknout, bojovali, snažili se. Dostali jsme se do hodně nepříjemné situace," uvedl Tomáš Hejdušek, asistent trenéra Karviné.

"Těžké utkání se šťastným koncem pro nás. Povedla se nám jedna akce, byli jsme šťastnější. Po herní stránce jsme určitě nepředvedli kvalitní výkon, ale kluci zápas odbojovali. Domácí byli v situaci, v jaké byli, my jsme pětkrát nevyhráli, takže zápas byl hodně nervózní a přerušovaný. Jsme vděční za tři body, které jsme vyválčili," hodnotil trenér Teplic Zdenko Frťala.

MFK Karviná – FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 82. Fila. Rozhodčí: Petřík – Podaný, Hurych – Szikszay (video). ŽK: Akinyemi, Budínský – Havelka, Chaloupek, Grigar, Radosta, Mareček. Diváci: 2268.

Karviná: Holec – Čurma, Bederka, Svozil, Fleišman – Traoré (59. Boháč), Čavoš (80. Ezeh) –Memič, Budínský (71. Moses), Papalelé (59. Bartl) – Akinyemi (72. Doležal). Trenér: Luhový.

Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek (80. Dramé), Mičevič – Radosta, Knapík, Havelka (61. Jukl), Krsmanovič (61. Hora) – Hronek (72. Křišťan) – Jásir (72. Vachoušek), Fila. Trenér: Frťala.

Sigmě se nadále daří

Hanáci vyhráli nad Českými Budějovicemi po obratu 2:1. Hosty poslal ve 20. minutě do vedení Jiří Skalák, ale domácí otočili duel brankami Lukáše Juliše a Jana Navrátila. Olomoučané zvítězili pošesté z posledních sedmi kol a upevnili si třetí místo v tabulce. Dynamo prohrálo i čtvrtý venkovní zápas ligové sezony.

"Měl jsem z utkání velký respekt. Cítil jsem, že veřejnost jej vnímala jako jednoduché, že jsme favorit. Ale v lize je každé utkání těžké, navíc byla reprezentační pauza. Vítězství si velmi ceníme," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

"V druhém poločase jsme byli lepším týmem, ale úplně stoprocentní šance jsme si nevytvořili. Myslím, že aspoň bod jsme si zasloužili," mínil Skalák. "Po inkasovaném gólu přišla razantní změna. Mám velký respekt k týmu a k tomu, jak zareagoval. Ať už minule v Hradci Králové, nebo nyní," uvedl Jílek.

Sigma Olomouc – Dynamo České Budějovice 2:1 (2:1)

Branky: 33. Juliš, 41. Navrátil – 20. Skalák. Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Žurovec –Adámková (video). ŽK: Pospíšil, Juliš (oba Olomouc). Diváci: 3432.

Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Pospíšil, Breite (83. Kramář) – Vodháněl (90.+1 Zifčák), Zorvan (71. Ventúra), Navrátil (83. Dele) – Juliš (90.+1 Fortelný). Trenér: Jílek.

České Budějovice: Janáček – Broukal (69. Osmančík), Havel, Králik, Trummer – Čermák, Hubínek (39. Hellebrand) – Šigut (85. Suchan), Skalák (84. V. Hora), Alli – Adediran (69. Zajíc). Trenér: Marek Nikl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články