Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia jen remizovala s posledním Hradcem

Praha – Slavii se nepodařilo vybojovat další tři ligové body, když pouze remizovala s beznadějně posledním Hradcem 1:1. Sešívaní hráli více než deset minut proti deseti, svého soupeře však přesto nezdolali. Neprohráli však již v posledních pěti utkáních.

Utkání Slavia - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Slávisté popáté za sebou neprohráli, ale stále jim chybí dva body k tomu, aby splnili úkol od vedení získat v posledních šesti kolech podzimní sezony aspoň devět bodů. Hradec podruhé za sebou remizoval, pořád ovšem zůstává beznadějně poslední se ztrátou sedmi bodů na předposlední České Budějovice.

Slávistický kouč Beránek poprvé nasadil gruzínskou akvizici Keniju, domácí se ale proti outsiderovi celou první půli nemohli dostat do tempa. Poprvé zahrozili až v sedmnácté minutě, kdy Škoda s přispěním teče pálil vedle a po rohu si poradil s Dobrotkovou hlavičkou brankář Koubek.

Hradec z předchozích šesti venkovních zápasů v této sezoně uhrál jen bod, v Edenu se ale snažil hrát odvážně. Ve 24. minutě se dostal ke střele Dvořák a zpoza vápna těsně minul domácí branku. Nespokojení slávističtí příznivci začali v polovině první půle pískat, ale do přestávky se už zlepšení nedočkali. Škoda po půlhodině pálil z ostrého úhlu nad a pak oba týmy nevyužily jeden závar na malém vápně.

Do druhé půle vstoupila Slavia náporem. Ve 48. minutě po Dobrotkově centru uklidil balon do sítě novic Kenija, ale radost z premiérového gólu v Edenu mu zkazil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd. Vzápětí se Pražané marně dožadovali odpískání penalty za údajnou Holešovu ruku.

Místo toho v 55. minutě nečekaně udeřili Východočeši. Rohový kop prodloužil Rolko a na zadní tyči dorazil míč do sítě Plašil. Hradec v lize skóroval na hřišti Slavie po 703 minutách a poprvé od roku 1997.

Vedení mu však vydrželo jen dvě minuty. Na rohový kop si naskočil Škoda a nekompromisní hlavičkou zaznamenal svůj osmý gól v ligové sezoně. Za tři minuty mohl nejlepší slávistický střelec dokonce otočit skóre, ale Koubek jeho povedenou střelu vyrazil. Hostující brankář si pak poradil i se Zmrhalovým pokusem.

Po několika střídáních slávistický tlak opadl a udeřit mohl Hradec, hlavička střídajícího Vaněčka se snesla na břevno. V 78. minutě "Votrokům" zkomplikoval situaci Malinský, který dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. Nováček už ale remízu ubránil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Slavia - Hradec Králové

Slavia Praha - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 57. Milan Škoda - 55. Plašil. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Kotík. ŽK: M. Černý - Malinský, P. Černý, P. Mareš. ČK: 78. Malinský. Diváci: 5228.

Slavia: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar (46. Mikula) - Kenija (64. Boudjemaa), Kodr - V. Vukadinovič (75. Balaj), Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Križko, Rolko, Plašil - P. Černý - Štípek (82. P. Čermák), Halilovič (65. P. Mareš), Trubač (74. Vaněček), Malinský - P. Dvořák. Trenér: Pilný.

Miroslav Beránek (trenér Slavie): "Z mého pohledu utkání dvou poločasů. V prvním na nás byla vidět nervozita, kazili jsme, chyběl nám klid, přesnost. Řekli jsme si, že v druhém poločase to zjednodušíme. Hned od začátku jsme byli aktivnější, dali jsme gól, který nebyl uznaný. Z ojedinělé standardky jsme inkasovali, ale rychle jsme se zvedli a vyrovnali. Střídali jsme, abychom vytvořili tlak. Chyběl nám klid, někdy přesnost, důraz, lepší vyřešení. Konec byl hektický, ne vše se nám povedlo. Ale hráči chtěli, hráli až do konce na vítězství, bohužel se nepovedlo. Všichni jsme zklamaní z výsledku. Od té doby, co to přišlo (hrozba pokut), jsme věděli, o co se hraje. Nejen kvůli tomu jsme chtěli vyhrát. Ve fotbale nejde jen o peníze, ale i o to prezentovat se nějakými výkony a získat počet bodů, abychom měli v zimě klid na práci. Ale pořád zůstává jeden zápas, byť venku v Ostravě. Můžeme to pořád ovlivnit."
Róbert Barborík (trenér Hradce): "Viděli jsme velmi bojovné utkání. Myslím, že v první půli jsme se snažili o kombinační fotbal, měli jsme tam pár hezkých akcí, ale chybělo tomu přesnější a důraznější zakončení. Po změně stran fotbal malinko ztratil na kvalitě, bylo to spíš o bojovnosti a nakopávání míčů. Přesto se nám povedlo vstřelit po standardce branku, ale bylo třeba udržet to vedení déle. Bohužel jsme inkasovali. Pak nám do toho trošku vstoupilo vyloučení Malinského a poté už jsme se snažili hlavně ubránit výsledek. Potřebujeme vyhrávat, body nám chybí. Na druhou stranu výsledek 1:1 na Slavii je pro nás určitě úspěch. Byly tam věci, který jsou pozitivní. V součtu s pohárem v Plzni jsme třikrát za sebou neprohráli." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články