Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slavia důsledně, promyšleně a nelítostně zatočila s Příbramí – 8:1

Příbram – Žádné slitování. Slavističtí fotbalisté porazili Příbram vysoko 8:1. Hattrick vystřihl kamerunský záložník Michael Ngadeu, dále se prosadili Milan Škoda, Jan Sýkora, Josef Hušbauer, Muris Mešanovič a Jan Bořil. Slavia po zisku třech bodů vede ligovou tabulku.

Jan Sýkora
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Nedávný mistr Afriky Ngadeu si odpykal trest za čtyři žluté karty, slávistický trenér Šilhavý jej ale v úvodu nechal na lavičce a nasadil stejnou sestavu jako v prvním vítězném jarním kole s Jihlavou. Domácí kouč Tobiáš naopak musel improvizovat, neboť kvůli dohodě klubů nemohly nastoupit posily Bazal s Linhartem.

V souboji příbramské nejhorší ligové obrany se slávistickým nejlepším útokem kraloval od začátku favorit. V osmé minutě poslal Sýkora přízemní centr před bránu a Škoda pohotově překonal domácího gólmana Hrušku. Reprezentační kanonýr se trefil popáté za poslední tři kola a jedenáctou brankou se osamostatnil v čele tabulky ligových střelců.

V 17. minutě hosté podporovaní početnou skupinou fanoušků vedli už 2:0. Z levé strany zacentroval Zmrhal a Sýkora se díky přesné hlavičce dočkal první soutěžní trefy ve slávistickém dresu po příchodu z Liberce. V 29. minutě po Frydrychově autu prodloužil míč Škoda a bývalý příbramský hráč Hušbauer s trochou štěstí zamířil přesně k tyči.

Po přestávce si Ngadeu, který byl na hřišti místo střídajícího Škody jen čtyři minuty, naběhl na centr z rohu a hlavou nedal Hruškovi šanci. Až poté se prosadila i Příbram, Divíšek v 59. minutě po narážečce s Rezkem zamířil přesně do horního rohu.

Slávisté však rychle odpověděli a po třetí Sýkorově gólové asistenci v utkání doklepl míč v 61. minutě do prázdné branky Mešanovič. Ngadeu se vrátil z afrického šampionátu ve velké formě. V 73. minutě nejprve technickou ranou zdálky zvýšil na 6:1 a v 79. minutě z penalty zkompletoval svůj premiérový hattrick v české lize. V 82. minutě kanonádu završil střídající Bořil.

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:8 (0:3)

Branky: 59. Divíšek - 55., 73. a 79. z pen. Ngadeu, 8. Škoda, 17. Sýkora, 29. Hušbauer, 61. Mešanovič, 82. Bořil. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Vysloužil. ŽK: Rezek, Ayong, Květ, Lupták, Hruška (všichni Příbram).

Příbram: Hruška - Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Tregler, Květ (75. Krameš) - P. Pilík, T. Pilík (89. Januška), Rezek - Ayong (81. Kacafírek). Trenér: Tobiáš.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Sýkora (81. Bořil), Hušbauer, Barák, Zmrhal - Škoda (51. Ngadeu), Mešanovič (69. Tecl). Trenér: Šilhavý. 

Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Byl to pro nás výbuch, který jsme nikdo nečekali. Připravovali jsme se stejně jako před týdnem na Plzeň. Věděli jsme, že nás čeká jeden z dvou nebo tří nejlepších týmů v české lize a podle toho jsme se i chystali. Bohužel hrubé chyby v defenzivě nás srazily do kolen. Do druhé půle jsme šli s tím, že pokud by se povedlo dát jeden dva góly, bylo by to super, ale že hlavně nechceme inkasovat další branky. Bohužel to dopadlo tak, jak dopadlo. Hráli jsme první dva jarní zápasy proti dvěma nejlepším týmům, Plzni a Slavii. Zkusili jsme udělat maximum, abychom urvali nějaký bodík, který by byl navíc. To se nepovedlo, tenhle zápas nám navíc hrubě nevyšel. Ale to nic nemění na tom, že záchrana je reálná. Nikdo nepočítal, že budeme zachraňovat ligu s Plzní a Slavií."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Musím před kluky smeknout, podali skvělý výkon. Byli jsme oproti prvnímu zápasu produktivní. Celkem brzy jsme se dostali do vedení, do poločasu dali ještě dva góly, a když jsme na začátku druhé půle přidali čtvrtý, domácí mladý tým to zaskočilo. Už nebyli schopni vzdorovat. My jsme naopak měli chuť a mohli přidat ještě další góly. Je to skvělá pozvánka na další zápasy, potažmo hned na Plzeň. Když se člověk koukne na tabulku, je to příjemné, ale je to pomíjivé. Teď jsme týden první, třeba si to upevníme, nebo třeba ne. Ale nic to neznamená. Už v kabině jsem klukům říkal, ať už myslí na další zápas, na to, kam chceme jít. Až ty velké zápasy, první je teď s Plzní, ukážou, jak jsme na tom. S respektem k oběma uplynulým soupeřům zatím těžko něco hodnotit, když jsme porazili dva týmy z dolní poloviny tabulky."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články