Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slavia dotáhla přestup stopera Ogbua, z Táborska získala senegalského mladíka

Slavii posílil obránce Igoh Ogbu z norského Lilleströmu. Dvaadvacetiletý nigerijský stoper podepsal v Edenu čtyřletou smlouvu. Druhému týmu nejvyšší soutěže se upsal také stejně starý senegalský útočník Babacar Sy z druholigového Táborska, který má nově v Edenu o půl roku kratší kontrakt.

Igoh Ogbu
zdroj: slavia.cz

Podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka byl Ogbu jedničkou na seznamu vytyčených zimních posil. Hodně si od nigerijského mladíka slibuje i slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia měla o Ogbua zájem už v letním přestupním období. "Je to hráč, o kterém se bavíme delší dobu. Měli jsme o něj zájem už v letním přestupním období, bohužel tehdy to nevyšlo z mnoha důvodů. Náš zájem trval dál, pokračovali jsme v jeho sledování. Po dlouhých a komplikovaných jednáních se teď přestup povedl. Je to hráč, kterého jsme typologicky hledali," uvedl Trpišovský.

"Je na tom velice dobře rychlostně, fyzicky, má velmi dobrou hlavu, je silný v soubojích. Je to důrazný typ stopera, je schopný hrát ve stoperské dvojici i trojici. Má bojovný naturel, k čemuž samozřejmě patří i určité chyby. Je to ale mladý hráč, se kterým chceme pracovat. Trošku vzdáleně připomíná Simona Deliho," dodal Trpišovský.

Ogbu v Lilleströmu působil od ledna 2021. Předtím dvakrát hostoval v druhé norské lize z Rosenborgu Trondheim, kam zamířil z Nigérie krátce po 18. narozeninách. V roce 2019 si zahrál na mistrovství světa dvacítek.

"Snem každého hráče je vyhrávat trofeje, zanechat po sobě v týmu, do kterého přestupujete, odkaz. Odnést si nezapomenutelné vzpomínky. Moc si přeju, aby se mi to ve Slavii povedlo. Těším se na fanoušky, viděl jsem některé zápasy, třeba derby, a vím, jak skvělou atmosféru dokážou vytvořit. A moc se těším, až se potkám s krajany Peterem Olayinkou a Mosesem Usorem," uvedl Ogbu.

Sy vstřelil na podzim ve druhé lize pět branek. "Babacar nás zaujal už dříve, ale chtěli jsme vidět, jestli zvládne první důležitý krok v adaptaci na český fotbal, což se mu v Táborsku povedlo. Teď ho čeká krok druhý, aby se prosadil v nejvyšší soutěži. Věříme, že do budoucna to bude pro Slavii skvělá investice," řekl Bílek.

"Jsem strašně spokojený, že jsem v tak velkém klubu, jako je Slavia, mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen," řekl pro slávistický web útočník.

Slavia angažovala v zimní přestávce už čtyři posily. Před mladými Afričany získal po podzimu druhý tým prvoligové tabulky ofenzivního záložníka Petra Hronka z Bohemians 1905 a univerzála Davida Pecha z Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK, slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články