Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia chce proti Karviné napravit domácí blamáž se Zlínem a přitlačit Plzeň

V pořadí 24. ligové kolo startuje velmi svižně netradičně třemi pátečními předehrávkami. Slávisté mohou výrazně zatlačit na vedoucí Plzeň. V Edenu přivítají Karvinou, a pokud vyhrají, mohou se z druhého místa přiblížit lídrovi už jen na čtyři body. V záchranářském souboji přivítá dvanáctá Jihlava jedenáctý Zlín a jen o příčku lépe postavená Mladá Boleslav se představí v Teplicích. Přímý přenos duelu Slavia - Karviná vysílá ČT sport od 17:50.

Zklamaný Stanislav Tecl ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Slavia se díky klopýtání Plzně přiblížila k první Viktorii na sedm bodů. Navíc Plzeň o víkendu čeká nelehký duel se Spartou.

Červenobílí budou chtít napravit poslední domácí porážku 1:2 se Zlínem. "Připravujeme se na Karvinou tak, abychom se za poslední domácí výsledek rehabilitovali. Nesmíme nic podcenit. Do zápasu musíme vstoupit lépe než se Zlínem, s nímž jsme honili výsledek do poslední chvíle. Soustředíme se na náš zápas, a když ho zvládneme, pak se můžeme koukat v tabulce nahoru i dolů," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Karviná sice osm kol po sobě neprohrála, ale v posledních pěti zápasech uhrála jen nerozhodné výsledky a při minulé bezbrankové remíze doma se Slováckem nepředvedla dobrý výkon.

"Minulý zápas se nám nepovedl a máme co napravovat. Budeme potřebovat daleko lepší výkon. Musíme být lepší v pohybu, důraznější a poctivější v přístupu a snažit se to znepříjemnit Slavii, která bude velký favorit," uvedl karvinský trenér Josef Mucha.

Předpokládané sestavy

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Kúdela, Bořil - Souček, Hromada - Tecl, Hušbauer, Stoch - Škoda.

Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Panák, Šisler - Voltr, Budínský, Kalabiška - Wágner.

Dvanáctou Jihlavu dělí od sestupových příček tři body, jedenáctý Zlín jen o bod víc. "Zlín odehrál poslední venkovní zápas na Slavii velmi dobře, k zodpovědnému výkonu a touze uspět ho nabudil brzy vstřelený gól. Také proti Baníku v posledním zápase odehrál Zlín kvalitní první poločas. My ale uděláme maximum pro vítězství, což po třech zápasech bez výhry potřebujeme," uvedl asistent jihlavského trenéra Michal Šmarda.

Zlín ve třech prvoligových utkáních v Jihlavě ještě neprohrál, ale nyní na Vysočinu necestuje v dobrém rozpoložení. "Ševci" nebodovali v pěti z posledních šesti kol. "Minulou domácí prohrou s Ostravou jsme si zkomplikovali situaci. Uspět můžeme v případě, že navážeme na náš výkon proti Slavii a první poločas s Baníkem. Nemůžeme si ale dovolit hrát nesmyslný fotbal s nakopáváním míčů, ke kterému jsme se vrátili," řekl zlínský kouč Vlastimil Petržela.

Předpokládané sestavy

Jihlava: Rakovan - Vaculík, Štěpánek, Tlustý, Schumacher - Ljovin - Nový, Fulnek, Popovič, Keresteš - Dvořák.

Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré - Ekpai, Hronek, Holzer - Vyhnal.

Mladá Boleslav pět soutěžních zápasů za sebou neprohrála a v pátek se pokusí stát se prvním týmem, který v této ligové sezoně zvítězí v Teplicích. "Bodů máme stále málo, ale v zápasech s Plzní a Jabloncem jsme se přesvědčili, že je můžeme získat v souboji s každým. Proto i do Teplic jedeme s odhodláním bodovat," řekl mladoboleslavský kouč Jozef Weber.

Předpokládané sestavy

Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Soungole, Kučera - Trubač, Hora, Žitný - Červenka.

M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Šušnjar, Křapka - Jánoš, Matějovský - Konaté, Přikryl, Mareš - Komličenko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články