Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia bude skládat reparát proti Opavě, pochutná si nabuzená Plzeň i na Příbrami?

S cílem odčinit nečekanou porážku 0:1 v Ďolíčku vstoupí vedoucí Slavia do 22. ligového kola, ve kterém v Edenu přivítá předposlední Opavu. Druhá Plzeň zdolala zmíněného soupeře ze Slezska před týdnem, snížila manko na 13 bodů a další bude chtít přidat v domácím utkání s poslední Příbramí. Přímý přenos sledujte od 16:15 na programu ČT sport.

Aleš Čermák z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Sešívaní utrpěli s Bohemians 1905 první ligovou porážku v sezoně, ale přesto mají v čele "bezpečný" náskok. S Opavou v devatenácti ligových duelech ještě neprohráli, nicméně na podzim zaznamenali na stadionu v Městských sadech jednu ze čtyř ztrát v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže.

"Výkon v Ďolíčku nebyl dobrý, výsledek už vůbec ne. Na zápas s Opavou se i proto hodně těšíme, hlavně na dobré hřiště a domácí prostředí. Potřebujeme, aby si mužstvo po zimních změnách trochu sedlo," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, jehož svěřenci dosud neztratili v Edenu ani bod.

"Chceme se prezentovat nátlakově, ofenzivně. Opava hrála první poločas s Plzní velmi dobře. Celkově jsou hodně bojovní, organizovaní a kompaktní v defenzivě," dodal.

Slezané čelí v úvodu jara velmi náročnému losu. "Víme, že nás opět nečeká jednoduché utkání, protože Slavia prohrála na Bohemce. Určitě sáhne ke změnám v sestavě, ale my potřebujeme bodovat nehledě na soupeře. Kdyby se opakoval podzim, vůbec bych se nezlobil," připomněl opavský kouč Jiří Balcárek nerozhodný výsledek 1:1. 

Předpokládané sestavy:

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Ševčík, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Musa.
Opava: Fendrich - Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Texl, Zapalač - Železník.

Plzeň na rozdíl od Slavie vstoupila do ligového pokračování dobře a v soutěžní premiéře pod slovenským stratégem Adriánem Gulou zvítězila v Opavě 3:0. Viktoria doma přivítá trápící se Příbram, která v pondělí utrpěla v Jablonci debakl 0:4 a už čtrnáct kol nevyhrála. Celek od Litavky navíc jako jediný venku ještě nebodoval.

"Postavení soupeře v tabulce pro mě nehraje až takovou roli. My musíme hrát pokaždé na maximum, což se ukázalo i v Opavě. Právě tato mužstva jsou pro vás nepříjemná, když dáte nohu z plynu. Chceme znásobit, že jsme po delší době zvítězili venku. Pro mě je podstatné, aby to nebyl polotovar a dokázali jsme z toho vytěžit maximum," uvedl Gula.

"Plzeň je samozřejmě velkým favoritem, my zápas chceme odehrát důstojně. Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo překvapit a Viktorii něčím zaskočit. V posledních třech duelech jsme s ní dokázali dvakrát remizovat, ale to bylo za trenéra Vrby. Teď je to úplně nová Plzeň s novým koučem," konstatoval lodivod outsidera Roman Nádvorník.

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach, Čermák - Kopic, Beauguel, Mihálik.
Příbram: Kočí - Pazdera, Šimek, Kleščík, Nový - Polidar, Tregler, Zorvan, Rezek - Škoda, Jindráček.

V dalším sobotním klání na sebe narazí přemožitelé pražských "S" z úvodního jarního kola, pod Ještědem totiž nastoupí Liberec proti Bohemians 1905. Střetnutí bude mimo jiné speciální pro oba trenéry: domácí Pavel Hoftych v minulosti vedl vršovický klub, jeho protějšek Luděk Klusáček zase hrával za Slovan.

Od 14:30 se bude hrát také v Mladé Boleslavi, kam přijede Slovácko. Klub z města automobilů před týdnem jednoznačně prohrál 0:3 v Českých Budějovicích, sobotní sok doma nestačil na ostravský Baník. "Čeká nás náročný reparát nepovedeného vstupu do jara se soupeřem, kterému start také nevyšel dle představ. Proti Českým Budějovicím jsme nepodali výkon hodný mladoboleslavského dresu," uznal trenér Jozef Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články