Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia bude se Slováckem napravovat pohárové selhání

Praha - Fotbalisté Slavie Praha budou v předehrávce 10. kola první ligy na hřišti Slovácka napravovat úterní vyřazení z domácího poháru od druholigového Ústí. "Sešívaní" i proto chtějí v nejvyšší soutěži prodloužit sérii pěti zápasů bez prohry a 522 minut bez inkasovaného gólu. V druhém utkání před víkendem přivítá jedenáctá Dukla Praha souseda v tabulce Hradec Králové.

Martin Juhar
zdroj: slavia.cz autor: Martin Malý

Slavia v sobotu porazila v derby po čtyřech letech Spartu a posunula se na páté místo, ale o tři dny později prohrála ve 3. kole Poháru České pošty v Ústí nad Labem po penaltách 2:3.

"Zápas na Slovácku bude jiný než ten, který jsme hráli v sobotu proti Spartě nebo v úterý v Ústí. Pohárový zápas jsme si důkladně rozebrali. Musíme se vyvarovat naivních chyb, po kterých jsme dostali branky, a přidat důraz v zakončení," nabádal trenér pražského týmu Petr Rada.

Slovácko chce v domácím prostředí navázat na nedělní remízu 1:1 z Plzně. "Největší zbraní Slavie je výborná hra v defenzivě, v posledních pěti zápasech nedostala branku. Pokud ale zopakujeme bojovný výkon z posledního utkání a všichni hráči odvedou svůj maximální výkon, tak bychom měli uspět," přál si kouč Svatopluk Habanec.

Aktuálně deváté mužstvo z Uherského Hradiště pod ním v pěti zápasech získalo deset bodů a prohrálo pouze s Jabloncem. Na svém stadionu však z pěti utkání v sezoně hned třikrát nebodovalo.

Dukla i Hradec v minulém kole shodně remizovaly 2:2, ale bod má pro oba celky jinou cenu. Zatímco Pražané ztratili v nastavení senzační výhru v Jablonci, svěřenci trenéra Jiřího Plíška doma i v oslabení dotáhli duel s mistrovským Libercem.

Trenér celku z Julisky Luboš Kozel očekává odlišné utkání než na severu Čech. "Musíme hrát trpělivě a obezřetně, abychom soupeři zbytečně nenabídli nějaký rychlý protiútok, z čehož je nebezpečný, má na to typy hráčů," upozornil kouč Dukly.

Jeho svěřenci čekají na výhru šest zápasů a naplno bodovali jen v jednom z posledních třinácti duelů. Hosté jsou na tom podobně a ze čtrnácti zápasů uspěli pouze jednou. V minulém ročníku navíc prohráli s pražským týmem v obou zápasech s celkovým skóre 0:6.

Hradec ještě k tomu míří na Julisku ve značném oslabení. Vedle zraněných hráčů nemohou nastoupit ani Radek Hochmeister, Jan Šisler a Dušan Uškovič, kteří dostali proti Liberci červenou, respektive čtvrté žluté karty. "Pro nás je ta situace o to komplikovanější, že skutečně máme velkou marodku a k tomu trojici vykartovaných hráčů, takže určitě nebude snadné složit tým. Proto pro nás bude úspěch každý bod," řekl kouč "votroků" Plíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články