Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia bude dobývat. Musíme obranu Karviné roztrhat, nabádá Trpišovský

Fotbalisté Slavie Praha zažili nejlepší vstup ze všech týmů do nového ročníku první ligy. V úvodním kole si poradili 3:0 se Sigmou Olomouc. Ve druhém duelu ročníku budou dobývat obranu Karviné, která v Liberci vzdorovala a prohrála těsně 0:1. Ve slávistickém táboře panuje pohoda a do zápasu by mohla už zasáhnout i nedávná posila z belgického Gentu Peter Olayinka. Utkání sledujte v on-line přenosu na webu ctsport.cz od 19:00.

Fotbalisté Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Slávisté by rádi porazili Karvinou i v pátém souboji v nejvyšší soutěži. "Hrajeme první domácí zápas sezony v Edenu, takže se těším hodně. Úvod nám vyšel, doufám, že dokážeme jak výkon, tak dobrou náladu v týmu přenést i na domácí utkání," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Předpokládá, že Karviná bude v Edenu mít podobnou strategii jako v prvním kole v Liberci, kde při premiéře kouče Romana Nádvorníka prohrála 0:1 až gólem z 85. minuty ze standardní situace. "Hráli tam hodně v bloku a bránili v šesti lidech. Sklouzlo to do takového dobývání velkého vápna. Myslím, že nás čeká podobný průběh. Jde o to, abychom tomu nepodlehli, měli dobrý pohyb a obranu roztrhali," uvedl Trpišovský.

Na hřiště chce trenér Slavie poslat oproti prvnímu utkání sezony další hráče ze svého širokého kádru. Trávník v Edenu si může v dresu Slavie v soutěžním utkání vyzkoušet posila z Jablonce bek Jaroslav Zelený. "Je pravda, že minulá sezona se Karviné z výsledkového hlediska nepovedla, první byla lepší. Každopádně si myslím, že tam mají dobré hráče na to, aby byli výše v tabulce, než skončili v minulé sezoně. Myslím si, že to bude nepříjemný zápas, stejně jako každý jiný," prohlásil Zelený, jenž v Karviné hrál dva a půl roku.

Trpišovský otestuje i posilu Petera Olayinku, jenž posílil pražský celek za více než 80 milionů korun. "Doufáme, že Peter už do utkání zasáhne. Od úterý už trénoval s týmem. Máme nedostatek křídelních hráčů, takže si myslím, že bude určitě v nominaci na zápas, dostane se nejspíš i na hřiště. Potřebujeme ho co nejdříve začlenit do týmu, zápasů bude hodně," uvedl kouč Slavie.

Stav kádru Slavie:

Slavia prodloužila smlouvu s brankářem Ondřejem Kolářem do června 2022 bez výstupní klauzule. Útočník Mick van Buren je vyřazený na celý podzim a má šrouby v noze. Záložník Alexandru Baluta po zranění naplno trénuje. Stoper Jakub Jugas má trhlinu ve svalu a bude chybět déle, naopak záložník Jakub Hromada stejně jako Marko Alvir začíná trénovat.

Opava si proti Zlínu poprvé vyzkouší brněnský azyl

Nováček z Opavy se po prohře na Spartě poprvé v sezoně představí doma, respektive na stadionu v Srbské ulici v Brně, kde v sobotu přivítá Zlín. "Ševci" při debutu trenéra Michala Bílka otočili zápas s Mladou Boleslaví a zvítězili 3:2. "Fanoušci nám určitě přijedou pomoct, ale jako doma to nebude. Prostě nás čeká další zápas venku, ve kterém chceme uspět," prohlásil opavský trenér Roman Skuhravý, jehož svěřenci v první lize prohráli posledních osm zápasů.

Příbramský nováček podruhé za sebou hraje před svými diváky. Svěřenci Josefa Csaplára po úvodní remíze 1:1 s Teplicemi tentokrát u Litavky změří síly s pražskými Bohemians 1905. "Klokani" na úvod zdolali 2:1 Slovácko. "V minulém kole jsme se pobavili hrou, ale už tolik jsme se nepotěšili výsledkem. Takže budeme chtít navázat na předvedený výkon, zejména z prvního poločasu, který patřil k nejlepším, co jsme tu odehráli, a k tomu přidat i výsledek a využít domácího prostředí," nabádal kouč Příbrami Csaplár.

Tým z Uherského Hradiště rovněž v sobotu přivítá Baník. Slovácko chce odčinit porážku 1:2 z utkání s Bohemians 1905. "Soupeř hodně posílil, tým má kvalitu. Uspět můžeme v případě, že budeme hrát od první minuty naplno a odvedeme kompaktní výkon v obraně, což nám v minulém kole na Bohemians v prvním poločase chybělo. Hráči neplnili taktické pokyny. V závěru jsme se zlepšili, ale hrát jen jeden poločas nestačí," sdělil kouč Michal Kordula.

Ostravané jsou povzbuzení vydřenou výhrou 1:0 proti Jablonci. "Slovácko má hodně hráčů, kteří se neustále nabízejí a chtějí míč. Ve druhé půli utkání na Bohemians byli vynikající, drželi míč a měli gólové situace, které na rozdíl od soupeře nedali. Troufnu si říct, že to byla nezasloužená prohra. O to více teď budou chtít vyhrát, ale my musíme pokračovat v agresivním týmovém výkonu z utkání proti Jablonci," pronesl ostravský trenér Bohumil Páník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články