Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia bere jen titul, nejblíže do základu má nová posila Ševčík

Nic jiného než titul neberou a všechny zápasy jsou důležité. Fotbalisté Slavie vstoupí do jarní části sezony z prvního místa s náskokem čtyř bodů na druhou Plzeň. Trenér Jindřich Trpišovský by s Pražany rád zabojoval také o obhajobu triumfu v domácím poháru a zisk vůbec prvního doublu pro červenobílé v samostatné historii. Z nově příchozích hráčů má podle kouče momentálně nejblíže do základní sestavy Petr Ševčík.

"Když budu mluvit o Česku, jsme ve hře ve dvou soutěžích. S ambicemi a kádrem, které klub má, je v našich silách a naší povinností zabojovat o double," řekl Trpišovský. "Pro mě osobně by bylo na konci sezony nejdůležitější, kdybychom se jako celý klub dokázali posunout zase o pár procent směrem dopředu na té naší cestě," doplnil.

Vzhledem k tomu, že po 30 kolech bude letos poprvé v lize následovat ještě nadstavba, nepovažuje slávistický kouč čtyřbodový náskok na Plzeň za nic zásadního. "Oba dva týmy jsou hodně kvalitní. Na druhé straně stojí tým, který má velkou kvalitu, skvělé zkušené hráče, kteří něčím prošli, skvělé vedení, trenéra a profesionály stejně jako my. Na téhle úrovni čtyři body v 16 zápasech, to vůbec nic neznamená," uvedl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský před jarem: Ve Slavii je každý zápas důležitý

Pražané se hned v druhém jarním kole představí v Plzni. "Klíčový zápas to nebude, je jich hodně. Ale když ho zvládneme, dodá nám hodně sebevědomí do další části," řekl kapitán Milan Škoda.

Na vedlejší kolej rozhodně Pražané nehodlají stavět ani jarní vyřazovací část Evropské ligy, do níž vstoupí Slavia proti Genku. "Určitě se nedostaneme do situace, že bychom si řekli, že nějaký zápas je méně důležitý. To ve Slavii ani nejde," řekl Trpišovský.

Zimní přípravu označil za téměř dokonalou. Červenobílí byli na dvou soustředěních v zahraničí a z pěti utkání čtyřikrát vyhráli. "Měli jsme naprosto ideální podmínky vzhledem k tomu, jak to v Česku s počasím vypadá. Doufám, že si to přeneseme do jarní části," uvedl Trpišovský.

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast před ligovým jarem:

Slavia v zimě přivedla tři hlavní posily - záložníky Petra Ševčíka s Lukášem Masopustem a defenzivního univerzála Alexe Krále. Zároveň natrvalo na přestup získala Ibrahima Traorého a gólmana Martina Vantrubu, který zamíří na hostování, nahradí na pozici brankářské trojky Martin Kuciak.

Pražané získali i bahrajnského útočníka Júsufa Hilála, ale ten jaro ještě stráví na hostování v Bohemians 1905 stejně jako stoper Lukáš Pokorný. Na hostování budou i Petar Musa, Jan Kuchta, Matěj Valenta a Ruslan Mingazov a možný je ještě odchod dalších hráčů z nabitého kádru. "Až na jeden post jsme o základní sestavě rozhodnuti," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články