Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Slavia analyzuje propadák. Podrží vedení Petrouše?

Praha - Vedení Slavie se od rána zabývá pondělním debaklem Pražanů 0:7 s Teplicemi v domácí dohrávce 5. ligového kola. Šéfové vršovického celku analyzují příčiny nejtěžší ligové porážky v historii klubu a řeší ji s realizačním týmem i jednotlivými hráči. Odpoledne čekají hráče pohovory s vedením klubu, pozice trenéra Michala Petrouše je v ohrožení. "Nechám si noc, vyspím se z toho a s chladnou hlavou se k tomu nějakým způsobem postavím," řekl Petrouš bezprostředně po utkání.

Trenér Michal Petrouš
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

Podle bývalého trenéra Slavie Františka Cipra ale nemůže za debakl trenér, chyba je ve skladbě hráčského kádru. "Je tam spousta hráčů, co nemají ve Slavii co dělat. V normální Slavii, která hraje o poháry a špičku ligy. Taková by Slavia měla být," řekl Cipro. "Chybí tomu šéf, jako byl třeba Brabec. Dnes by tam byl pomalu klíčový hráč Hubáček. Chybí osa," dodal.

"Momentálně probíhá zevrubná analýza včerejšího utkání. Komunikuje se to jak s realizačním týmem, tak i s hráči. Vedení chce znát názor každého aktéra toho utkání, aby mělo co nejucelenější pohled. Jakmile proběhne zevrubné vyhodnocení, budou případně následovat další kroky," řekla tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

"Primárně se chceme omluvit slávistické veřejnosti a fanouškům. Dlouhodobě nám prokazují věrnost, i za stavu 0:3 nebo 0:4 tým pořád hnali dopředu. Byli fantastičtí a nezaslouží si, aby museli přihlížet tomu, co se dělo v pondělním zápase. To nemělo se Slavií nic společného," dodala Nouzáková.

Je nám líto, video expirovalo.
Místo trenéra Petrouše v pražské Slavii je v ohrožení

"Chtěl bych se omluvit všem fanouškům Slavie. Pro mě osobně je to vůbec nejčernější den v mé fotbalové kariéře," uvedl pro klubový web kapitán Karol Kisel, který svým vyloučením za protesty významně přispěl k blamáži. "Stále se mi o tom hodně těžce mluví, proto se nechci v tuto chvíli pouštět do žádných obsáhlejších rozhovorů nebo analýz. V hlavě se mi momentálně honí spousta myšlenek. Na mluvení není čas, je potřeba spíše konat," uvedl Kisel.

Historický debakl ho mrzí hlavně vzhledem k příznivcům klubu. "Klobouk dolů před našimi fanoušky za jejich věrnost a oddanost. Něco takového si v žádném případě nezasloužili. Po celou dobu, co jsem ve Slavii, jsou naši fanoušci naprosto fantastičtí. O to více mě mrzí, že to takto dopadlo. Je to tragédie, nikoliv životní, ale fotbalová určitě," dodal Kisel.

Slavia výsledkem 0:7 překonala svou nejhorší porážku na ligové úrovni 1:7 od Ostravy v roce 1954 a Slovanu Bratislava v sezoně 1959/60. Debakl 0:7 utrpěli červenobílí dosud jen jednou před šesti lety v Lize mistrů na hřišti londýnského Arsenalu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články