Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šlágr jara mezi Spartou a Plzní bude řídit zahraniční rozhodčí

Praha - Jarní šlágr fotbalové ligy mezi Spartou Praha a Plzní bude v sobotu 30. března řídit na Letné zahraniční sudí. V týdnu před očekávaným utkáním 21. kola se rozhodne, zda bude z Itálie, Německa nebo z Anglie. Informovala o tom komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Wolfgang Stark
zdroj: Getty Images autor: Alex Grimm

Asociace zřejmě nechce opakovat podzimní duel mezi Plzní a Spartou, který vyhrála Viktoria 1:0 kvůli chybně nařízené penaltě po nafilmovaném pádu domácího Davida Limberského.

Proto se komise rozhodčích po dohodě s vedením FAČR a oběma kluby rozhodla, že ostře sledovaný zápas, který bude klíčový v boji o titul, svěří sudímu ze zahraničí. Spekuluje se, že jedním z kandidátů by mohl být Němec Wolfgang Stark.

V české lize to nebude poprvé, co zápas odřídí cizinec. V letech 2001 a 2003 pískal derby mezi Spartou a Slavií Slovák Ľuboš Micheľ, v říjnu 2006 pak řídilo souboj pražských "S" německé trio v čele s hlavním arbitrem Michaelem Weinerem.

Podzimní souboj mezi Plzní a Spartou odstartoval kauzu údajné korupce ve fotbalové lize. Po utkání dorazil do sídla asociace majitel Sparty Daniel Křetínský s tím, že má znepokojující informace ohledně řízení duelů v profesionálních soutěžích.

V průběhu podzimu poté bývalí sudí Tomáš Adámek a Pavel Býma uvedli, že je v minulém roce fotbalový funkcionář Martin Svoboda uplatil 200 tisíci korun, aby jarní duel Plzně s Jabloncem ovlivnili ve prospěch Západočechů.

Vedení Viktorie to důrazně popřelo stejně jako Svoboda. Disciplinární komisi odebral případ na začátku letošního roku výkonný výbor a aféru momentálně vyšetřuje jen policie, která zatím k ničemu nedospěla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články