Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Škoda, že to nebylo s čistým kontem, litoval Mandous po premiéře ve Slavii

Po více než třech měsících, kdy nemohl chytat, se Aleš Mandous dočkal. Debut za pražskou Slavii si devětadvacetiletý reprezentační gólman odbyl proti Slovácku, kdy Pražané slavili vítězství 2:1. "Užil jsem si to moc," sdělil Mandous po zápasu.

Aleš Mandous
zdroj: Twitter Slavia Praha

"Vyhráli jsme, za což jsem strašně rád. Škoda, že jsme ke konci dostali gól, mohlo to být veselejší. Ale jsem strašně rád za to, že jsem mohl nastoupit a pomoct klukům k vítěznému zápasu," uvedl Mandous.

Po letním příchodu do Slavie z Olomouce dlouho čekal na první start a mezi tyče se dostal až po zranění jedničky Ondřeje Koláře. Chytal poprvé od konce května. "Bylo to dlouhé, naposledy jsem chytal asi tři měsíce zpátky ještě před Eurem, takže jsem se na to připravoval hodně. Trenéři mi říkali, že mě chtějí dát do zápasu, až budu podle nich připravený. Myslím si, že se to povedlo, a jsme všichni rádi, že jsme vyhráli," prohlásil Mandous.

Práci měl hlavně na začátku druhé půle, kdy Slovácko převzalo iniciativu a mělo několik šancí na srovnání stavu na 1:1. Mandous se blýskl při možnosti Lukáše Sadílka. "Byl tam nějaký tečovaný centr, Sadílek to měl akorát do kroku. Naštěstí jsem tam dal ruku a byl jsem včas na zemi. Bylo dobře, že jsem to nevyrazil, ale vzal si balon pro sebe. To byl důležitý zákrok, akorát mě mrzí ten gól, co jsme dostali na konci. Škoda, že to nebylo s čistým kontem," litoval Mandous.

V 90. minutě ho nekompromisně pod břevno prostřelil střídající Filip Vecheta a snížil na 2:1. "Ještě jsem to neviděl ze záznamu, ale hned po zápase jsme si s Bóřou (Bořilem) říkali, že on u toho hráče byl a on to napálil. Já jsem si hledal místo, abych balon viděl. Uviděl jsem ho na poslední chvíli a prostě mě propálil," řekl plzeňský odchovanec.

Po minutě nastavení hosté málem srovnali, střídající Jan Navrátil hlavou těsně minul. "To mi spadnul velký kámen ze srdce. Asi nejenom mně, ale všem na stadionu. Byla to velká šance. My jsme zbytečně zalezli, byli jsme pasivní a stáli jsme hluboko. Z toho celá akce pramenila, ale naštěstí pro nás to dal vedle," oddychl si Mandous.

Během utkání mu několikrát pomohli obránci, v 50. minutě například zblokovali krátce po sobě hned dvě velké šance. "Kluci padali do střel, hodně mi pomáhali, za což jim děkuju. V prvním zápase mi to hodně ulehčili a moc práce mi nenechali," uvedl Mandous.

Je smířen s tím, že zatím bude ve Slavii dvojkou. "Samozřejmě Koli (Kolář) je jednička, to všichni ví. S tím nemám sebemenší problém. Koli tady odvedl kus práce, vychytal tu několik titulů. Máme skvělý vztah, uvidíme, co trenéři vymyslí," dodal Mandous.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články