Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Škoda po galapředstavení s Budějovicemi: Doufám, že to nebyl můj poslední zápas v Edenu

Závěr podzimu odehrál ve skvělé formě, ale jeho budoucnost ve Slavii je nejistá. Velezkušený útočník Milan Škoda v neděli přispěl dvěma góly k demolici Českých Budějovic a po návratu do základní sestavy skóroval v posledních třech letošních zápasech nejvyšší soutěže. Třiatřicetiletý forvard, kterému schází jen šest branek ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů, věří, že proti Dynamu neodehrál poslední utkání v červenobílém dresu.

Milan Škoda ze Slavie slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

"Samozřejmě je pro mě trošku blbé, že končí podzim. Jsem nicméně rád, že jsem v posledních utkáních mohl nastupovat od začátku. A jsem šťastný za to, jak jsme je zvládli. Celý podzim byl skvělý," řekl Škoda po jednoznačné výhře 4:1.

Na začátku prosince naskočil jako střídající hráč do střetnutí s Karvinou a vstřelil v lize první gól od srpna. Poté se prosadil i v Liberci a s Budějovicemi přidal další dva. "Cítil jsem se teď fakt dobře. Předtím jsem nějakých osm zápasů nenastoupil, nebo možná na pár minut v jednom, takže jsem asi nabral síly."

Zůstane ve Slavii?

Vzhledem k jeho menšímu vytížení v průběhu podzimu však není jasné, jaká bude jeho další budoucnost. V Edenu mu končí po sezoně smlouva.

"Já doufám, že to nebyl můj poslední zápas v Edenu. Nejradši bych zůstal, ale spekuluje se o nějakých příchodech. Rozhodně to tu nechci půl roku prosedět a pak muset ukončit kariéru. Hodně naznačuje už to, že jsem jediný, komu v létě končí smlouva. Uvidíme," podotkl Škoda.

Sport
zdroj: ČT4

Proti Dynamu se prosadil ve 13. a 58. minutě po centrech a následně útočil na druhý ligový hattrick v kariéře. "Samozřejmě mě myšlenka na hattrick napadla. Já jsem ale smířený s tím, že jsem dal v životě jen jeden, moc jsem s tím i proto nepočítal. Kdybych při jedné šanci zakončoval místo přihrávky, asi bych dal gól," přemítal pražský rodák.

Svou bilanci vylepšil na 94 gólů a už jen šest mu chybí ke stovce, která znamená vstup do Klubu ligových kanonýrů. "Teď, když mi to tam padá, to vypadá, že je to lehké. Ale může zase přijít období, kdy nebudu nastupovat nebo mi to tam přestane padat. I těch šest branek je potom hodně," upozornil Škoda.

"Občas se o tom s klukama bavíme, ale já to nijak nedramatizuju. I proti Budějovicím jsem měl jednu velkou šanci na třetí branku, ale hledal jsem ještě Ševu (Ševčíka). Takže to nelámu přes koleno." 

Pražané po podzimu vedou ligu o 16 bodů před druhou Plzní a fanoušci už skandovali "Slavia Praha, mistr ligy". "Je to asi předčasné, ale náskok máme vážně komfortní. To jsem ještě nikdy nezažil. Můžeme si to víceméně pokazit jen a jen sami. Ještě to ovšem není hotové, každopádně našlápnuto máme skvěle," dodal Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články