Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Škoda: Gól musel vidět každý na stadionu, i sudí na lajně

Spravedlnosti bylo učiněno za dost. Tak hodnotí kapitán Slavie Milan Škoda branku, jež vstřelil v derby se Spartou poté, co mu rozhodčí neuznali regulérní gól. Nakonec se však i tak mohl radovat z vítězství 2:0 nad odvěkým rivalem.

Škoda v euforii
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Škoda se poprvé radoval z gólu ve 29. minutě, kdy po velkém závaru mířil do branky, ve které byl jen stoper Costa. Ten sice míč vykopl, ale podle opakovaných záběrů až za brankovou čárou. To však trojice rozhodčích v čele s Jílkem nepostřehla a gól neuznala.

"Nevím, co k tomu říci. Já myslím, že to viděla i tribuna sever přes celý stadion. To viděl každý a ten sudí na lajně asi určitě. Sudí nám to nevysvětloval. Já mu jen říkal, že to byl stoprocentně gól a že z toho pak bude průser," popisoval Škoda. "Ale šli jsme za vítězstvím a nakonec jsme to zvládli. Spravedlnosti bylo učiněno za dost," dodal.

Duel pražských rivalů rozhodla 71. minuta, kdy Miroslav Stoch zahrával přímý kop lehkým nákopem do vápna, kde Škoda hlavičkoval a i za pomocí teče Ondřeje Zahustela překonal gólmana Martina Dúbravku. "Já jsme hlavičkoval a za mnou to asi ještě tečnul. Směřovalo to do brány, otázkou je, jestli by se to takhle vzneslo," připustil Škoda, že Zahustelova teč mu zřejmě pomohla.

"Čekal jsem, že gólman půjde ven a bude si to chtít sebrat, tak jsem ho chtěl přehodit. On však zůstal na čáře, ale naštěstí to tam spadlo. Hned jsem si vybavil podobný gól, který jim (před pěti lety) dal Martin Latka. S Miněm Stochem jsme to neměli natrénované, ale došlo mu, že to tam může takhle dát. A super to vyšlo," radoval se.

Pro jednatřicetiletého útočníka to byl už třetí gól v posledních čtyřech derby. V tom jediném, ve kterém neskóroval, se navíc brzy zranil a střídal. "Tohle jsou úžasné zápasy a jsem rád, že jsem v nich tak produktivní. Se Spartou góly chutnají moc," přiznal Škoda.

"Je to zasloužená výhra a navíc strašně důležitá. Nejen kvůli tabulce, ale i kvůli prestiži a fanouškům. Nám teď nezbývá nic jiného, než zvládat svoje zápasy a doufat, že vedoucí Plzeň něco poztrácí. Hlavně musíme začít vozit body zvenku, kde se nám teď nedaří," dodal kanonýr Slavie. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články