Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Škatule, hejbejte se po teplicku. Krob je přeřazen do B-týmu, na odchodu je několik hráčů

Sotva pro ně skončila sezona a už se vedení Teplic rozhodlo jednat. V reakci na nevyrovnané výkony v této sezoně a nedávný rekordní domácí debakl 0:8 s Mladou Boleslaví přeřadilo do "béčka" obránce Jana Kroba. Severočeský klub předčasně z hostování pošle zpět do Slavie Jana Kuchtu a na odchodu jsou také Jan Hošek, Siim Luts, Daniel Soungole a David Bezdička.

Jan Krob
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Krob patří k nejzkušenějším teplickým hráčům. Dvaatřicetiletý levý obránce působí na severu Čech od roku 2013. "Do béčka je přeřazený z důvodu výkonnostního. Bereme ho za jednoho z lídrů kabiny, ale nepředával pozitivní myšlení kabině. To on by měl v důležitých zápasech táhnout kabinu. Nezavíráme za ním dveře. Bude záležet jen na něm, jak se s tím popere a jak to zvládne," uvedl sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Dvaadvacetiletý útočník Kuchta přišel do Teplic v zimě a připsal si tři góly. Na severu Čech měl působit ještě rok, ale vedení klubu jeho hostování předčasně ukončí.

"Nenaplnil naše očekávání. Beru to jako svou velkou chybu, jsem za jeho příchod zodpovědný. Nikdy nevidíte hráčům do hlavy. Co jsem o něm zjišťoval informace a viděl zápasy, které odehrál před přesunem k nám, tak nic nenasvědčovalo tomu, že to nemá v hlavě správně nastavené. Fotbal pro něj není na prvním místě," prohlásil Vachoušek.

"Dále budeme hledat místo pro Soungoleho a Hoška. Myslím, že je umíme nahradit. Bezdička se vrací do Dukly a Siimu Lutsovi i jeho manažerům jsme oznámili, že si může hledat angažmá," dodal Vachoušek.

Teplice utrpěly v úvodním semifinále skupiny o Evropu v nadstavbové části první ligy debakl 0:8 s Mladou Boleslaví a bylo to teprve třetí osmibrankové vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže. V odvetě Severočeši remizovali 1:1 a vrcholící sezonu zakončili na desátém místě tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články