Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Skalák má nabídku od Brightonu. Byl bych blíž Premier League, říká

Mladá Boleslav - Reprezentant Jiří Skalák má konkrétní nabídku na přestup do Brightonu. Aktuálně čtvrtý celek druhé anglické ligy nyní vyjednává s Mladou Boleslaví, sám Skalák by se přestupu nebránil. Trenér Karel Jarolím by však nerad o klíčového hráče přišel.

Je nám líto, video expirovalo.
Skalák: Odchod z Boleslavi by mi prospěl

"Nabídku Boleslav dostala, je to v nějaké fázi jednání. Já se zatím soustředím na výkony v Mladé Boleslavi. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl Skalák. "Já osobně s nimi v kontaktu ještě nejsem. Vím, že se byli podívat na nějakých zápasech, ale mezi mnou a lidmi z vedení Brightonu zatím nic neproběhlo," dodal.

Připouští však, že by se odchodu na Britské ostrovy nebránil. "Je to určitě zajímavá nabídka. Je to pátá nejlepší liga na světě. Ten tým je nahoře, může postoupit do Premier League, takže je to určitě lákavé. Mám odmala sen, že bych chtěl hrát anglickou ligu, teď bych tomu byl zase blíž," prohlásil Skalák.

Po podzimu však kouč Jarolím musel oželet dva hráče základní sestavy Ondřeje Zahustela a Jana Bořila, teď by ještě přišel o Skaláka. "Samozřejmě bych byl raději, kdyby tady zůstal. Je to pro nás klíčový hráč. Ale jestli přijde zajímavá nabídka, tak je třeba některé věci respektovat. Samozřejmě pokud odejde, byl bych rád, kdyby přišla adekvátní náhrada," dodal Jarolím.

Třiadvacetiletý Skalák je odchovancem Sparty, odkud hostoval v Ružomberku, na Slovácku a v Brně. Do Mladé Boleslavi přišel před minulou sezonou a postupně se vypracoval v klíčového hráče týmu. Svými výkony si řekl i o nominaci do národního mužstva, kde nastoupil ve všech pěti podzimních zápasech a pomohl k postupu na ME.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články