Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sivok trénuje v Budějovicích, ale přiznává: Chtěl bych ještě zůstat v zahraničí

Je vytouženou posilou Českých Budějovic a s týmem i trénuje, zda Tomáš Sivok ale v mateřském celku zahájí sezonu, je zatím nejasné. Zkušený obránce přiznává, že prioritou je pro něj nadále angažmá v cizině. Pokud by ale po konci v izraelském Maccabi Petah Tikva nepřišla zajímavá nabídka, zůstal by v Dynamu. Jasno chce mít do konce července.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

"Měli jsme několik pohovorů s (generálním manažerem) Martinem Vozábalem i (trenérem) Davidem Horejšem. Moje situace je taková, že bych chtěl zůstat v zahraničí. A to z hlediska fotbalového i osobního. Chtěl bych se posouvat dál, poznat novou mentalitu, řeč," řekl Sivok pro klubový web.

"Důležité je, abych mohl mít s sebou svoji rodinu, takže ten výběr není široký. Pokud bych se měl vrátit, tak jedině do Dynama. Měl jsem i další nabídku z Česka, ale o žádném jiném českém klubu nepřemýšlím," doplnil Sivok, který v Budějovicích začal profesionální kariéru.

Jasno by chtěl mít do poloviny prázdnin. "Většina transferů se dělá během července, takže věřím, že do konce července bude rozhodnuto. Vím, že to pro vedení není moc příjemná situace. Ale vyjasnili jsme si to a dali mi šanci s týmem trénovat," řekl Sivok, jenž v Česku působil naposledy před 11 lety ve Spartě.

Je nám líto, video expirovalo.
Posílí České Budějovice ostřílený Sivok?

"Chci se dobře rozhodnout. Nejsem člověk, který by často střídal kluby. Musím také koukat na rodinu, aby děti mohly chodit někde do školy, a po půlroce jsem neodešel jinam. Měl jsem jednu nabídku, ale právě nebylo možné, aby tam se mnou byla moje rodina. Proto jsem ji odmítl," doplnil bývalý hráč Sparty Praha, Udine, Besiktase Istanbul či Bursasporu.

O návratu na Letnou, kde získal tři ligové tituly, neuvažuje. "Je pravda, že v Česku jedině Dynamo nebo Sparta. Ale v současné situaci to nepřipadá v úvahu. Myslím, že na Spartě mají svých problémů dost. Ale pod vedením Tomáše Rosického věřím, že se vše povede dát do pořádku, i když to možná bude chvíli trvat," prohlásil hráč s 64 starty za reprezentační A-tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články