Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sivok: Já jsem říkal, že sem jedeme vyhrát, ale ve druhé půli byla Sparta lepší

O tom, jak vypadají smíšené pocity, by mohl vyprávět fotbalista Tomáš Sivok. Bývalý reprezentant se vrátil na stadion Sparty, s níž získal tři tituly mistra ligy, už jako fotbalista Českých Budějovic, které tu v předehrávce 17. ligového kola remizovaly 3:3. Pokazil tak svému bývalému klubu oslavy 126. výročí založení.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK

"Bylo to takové smíšené. Musím říct, že jsem byl po dlouhé době nervózní, když jsem přijížděl. To už se mi často nestává. Potkával jsem známé, v klubu jsou tady stejní lidé. Takže nostalgie, bylo to příjemné," řekl Sivok, který v minulosti dělal ve Spartě kapitána.

"Samozřejmě je mi ale i líto, že Sparta to neoslavila třemi body. Na druhou stranu my jsme tu chtěli bodovat, pro nás má ten bod cenu zlata," dodal ostřílený stoper, jenž se vrátil do ligy na podzim.

Jihočeši na Spartě třikrát vedli, ale náskok neudrželi. "Já říkal, že sem jedeme vyhrát, a nebyli jsme od toho nakonec daleko. Musím ale přiznat, že Sparta byla ve druhé půli lepší. Měli jsme i trochu štěstí, takže remízu bereme. Sparta je furt Sparta, zvlášť u nich," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - České Budějovice

"Snažili jsme se hrát na vítězství, ale bylo vidět, že Sparta má kvalitu. Ještě nejsou úplně vyzrálý tým, ale myslím, že druhou půlku hráli fakt výborně," ocenil Sivok.

Potěšilo ho, že ani na Letné Dynamo neupustilo od své aktivní a kombinační hry. Svěřenci trenéra Davida Horejše jsou jedním z největších překvapení sezony a patří jim osmé místo tabulky.

"Myslím, že jsme hráli dobře, snažili jsme se hrát dopředu. Samozřejmě Sparta má kvalitou lepší hráče než třeba my, ale myslím, že jsme dokázali, že máme dobře vedený tým. Že máme trenéra, který má před sebou hodně velkou budoucnost a možná tady taky jednou bude trénovat," uvedl Sivok s úsměvem.

Sparta se podle něj postupně zvedá. "Myslím, že se to lepší, herní projev je lepší. Myslím, že Rosa (sportovní ředitel Tomáš Rosický) to dá do kupy, pevně tomu věřím. Potřebují čas. Tým má perspektivu, ale je hrozně mladý. Hodně se mi líbí třeba David Lischka, má tady velkou budoucnost v defenzivní části. Až se třeba uzdraví Bořek Dočkal a přišlo by třeba ještě několik kluků, kteří by tvořili osu, může to být hodně dobré. Jsou to opravdu kvalitní perspektivní hráči jako třeba Hložek, ale potřebuje to čas. Bohužel," dodal Sivok.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články