Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sima už je hráčem Brightonu, obratem ale míří na hostování do Stoke

Druhý očekávaný letní odchod je potvrzen. Fotbalový útočník Abdallah Sima přestoupil z pražské Slavie do Brightonu a v novém působišti podepsal smlouvu do roku 2025. Aktuální sezonu ale stráví dvacetiletý Senegalec na hostování v druholigovém Stoke City.

Abdallah Sima
zdroj: ČTK/AP autor: Rui Vieira

Sima se stal objevem minulé sezony. Do slávistického "áčka" se přesunul v průběhu podzimu a měl nečekaně povedený start. Blýskl se třeba dvěma góly při výhře 3:0 v derby na Spartě a celkově si připsal v uplynulém ligovém ročníku 11 branek. 

Čtyřikrát se mezi střelce zapsal i v Evropské lize, v níž s Pražany došel do čtvrtfinále. V úvodním kole vyřazovací fáze přispěl gólem k postupu přes anglický Leicester. Následně se na něj snesla chvála od anglických médií.

Sima s vršovickými celkem získal double díky triumfu v lize i domácím poháru. V březnu dokonce debutoval v senegalské reprezentaci, následně se ale zranil.

"Abdallah k nám přichází po skutečně vydařené sezoně ve Slavii. Vynikal v české lize i Evropské lize. Je ale důležité si uvědomit, že má za sebou velmi rychlý vzestup. Přišel ze Senegalu do Francie a v profesionálním fotbalu odehrál pouze jednu celou sezonu. Je proto nezbytné, abychom jeho vývoj řídili správným směrem," uvedl technický ředitel Brightonu Dan Ashworth.

"Ve Stoke dostane šanci aklimatizovat se na anglický fotbal, týmu se start do sezony povedl. Jsme nadšeni z jeho potenciálu. Dohlídneme na jeho pokrok a postaráme se o to, aby se v Anglii usadil," prohlásil Ashworth.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články