Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Šilhavý: V kabině to nevypadá jako po vyhraném zápase. Někteří už slavili titul

Mladá Boleslav – Zvláštní příchuť měl konec zápasu s Boleslaví pro všechny slávisty. Sešívaní sice splnili důležitý krok k tomu, aby získali mistrovský titul, jenže mohli ho získat už v sobotu, kdyby Plzeň nevyhrála v Brně. Jenže Viktoria nakonec v posledních vteřinách zápasu udeřila a vybojovala vítězství 1:0. Trenér Šilhavý tak doufá, že oslavy se jen odloží o týden. A také přiznává, že někteří z lavičky už slavili.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"V kabině to úplně nevypadá jako po vyhraném zápase, tak nějak jsme všichni skleslí, i když bychom se měli radovat. Narážím na výsledek z Brna, při tom vývoji. Někdo už slavil a pak přišla zpráva, že Plzeň vyhrála. Tak jsme se zase zklidnili," řekl Šilhavý po výhře 2:1.

O vývoj v Brně se během zápasu nezajímal. I proto, že Slavia v druhém poločase byla pod tlakem. "Přiznám, že jsem vůbec výsledek nevěděl. Soustředil jsem se na tenhle zápas, kdy jsme čelili tlaku domácích. Na konci se mi ulevilo a v tu chvíli přišla zvěst z Brna, že Plzeň vstřelila gól. Takže trošku mě to zklamalo," uvedl Šilhavý.

Jeho celek udržel na čele tabulky dvoubodový náskok a k titulu mu bez ohledu na výsledek Viktorie stačí porazit Brno v azylu na Strahově, kam se Slavia přesune kvůli koncertům v Edenu.

"Máme to ve svých rukách, budeme motivovat kluky, že to uhrají sami. Psychika a nervozita hrají roli, ale zvládli jsme to tady, tak věřím, že to zvládneme i za týden. Bylo by to úžasné zakončení sezony," řekl pětapadesátiletý kouč.

V posledním kole zažije podobnou situaci jako před pěti lety. Tehdy slavil s Libercem titul po remíze 0:0 s Plzní. "Musíme vyhrát, v Liberci jsme tehdy nemuseli, tam stačila remíza. Tenkrát tam byla Plzeň silná, vytvářela si šance v závěru a nás podržel Bičík. Ta euforie byla krásná. Určitě bych se nezlobil, kdybych ji opět zažil," uvedl Šilhavý.

Připustil, že i on je nervózní. "Dneska jsem se moc nevyspal. V hlavě to mám stejně jako kluci, nebudu nalhávat, že jsem úplně v klidu, že to zvládneme. Samozřejmě před hráči nemůže být člověk vyklepaný, nervózní, to určitě nejsem. Budu je motivovat a přesvědčovat, že jsme silní a že Brno můžeme a hlavně chceme porazit," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články