Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šilhavého ještědské derby. Liberec se postaví svému bývalému uctívanému kouči

Praha - Vrcholem 13. kola nebude pouze utkání mezi Plzní a Spartou, ale také nedělní podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem. Souboj severočeských rivalů bude hodně specifický pro trenéra Baumitu Jaroslava Šilhavého. Ten ještě v minulé sezoně vedl Slovan a v roce 2012 s ním získal mistrovský titul.

"Pro nás všechny tři trenéry to bude speciální a pikantní utkání, protože jsme tam nedávno působili a zažili tam nádherné chvíle. Těším se na všechny aktéry zápasu a věřím tomu, že bude skvělá kulisa," prohlásil Šilhavý.

"Nikomu jsem tam nic neudělal, spíše naopak. Myslím, že jsme tam s klukama udělali kus práce, titul, evropské poháry. Neodešli jsme ve zlém, byli jsme odejiti před koncem. Nechci to moc rozebírat. Každopádně se těším, zase se uvidím se známými lidmi. Nebojím se toho," řekl Šilhavý.

"Věřím, že mě fanoušci přijmou dobře. Mám čisté svědomí, nemám se za co stydět. Jestli tam budou někteří fanoušci, kteří na nás budou pískat, je to jejich problém. Ale myslím, že ne. Fanoušci tam byli vždy fajn, společně jsme se radovali po výhrách. Nevidím důvod, proč by to mělo být jinak," doplnil kouč, který den po utkání oslaví 53. narozeniny.

Třetí Jablonec v dosavadních dvaceti duelech samostatné ligy v Liberci nezvítězil. "V našich zápasech většinou padá hodně gólů, tak věřím, že bude k vidění dobrý fotbal. Přeju si, abychom byli ti první, komu se podaří v Liberci vyhrát," přidal Šilhavý, jehož tým v posledních šesti kolech neprohrál. Naopak dvanáctý Liberec se výsledkově trápí a na kontě má jen dvě výhry a hned sedm remíz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články