Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slet 2024

Sigma zná první posilu. Kliment přišel jako volný hráč z Plzně

Útočník Jan Kliment se stal první letní posilou Olomouce. Třicetiletý fotbalista přichází do Sigmy z Plzně jako volný hráč. Smlouvu podepsal na dva roky. Olomoucký celek sháněl rychlostně vybaveného forvarda.

Jan Kliment
zdroj: FC Viktoria Plzeň

Olomouc získala zkušeného hráče. V české lize má Kliment bilanci 98 zápasů a 18 gólů. Pět startů si připsal v české reprezentaci. "Po roce v Plzni, kde jsem moc šancí nedostával, mám velkou chuť a motivaci. Sigma mi nabízí příležitost a já jí to budu chtít vrátit. Sigmu považuju za dobrý klub. Podmínky a zázemí má na velmi kvalitní úrovni. Věřím, že budeme úspěšní a že by se nám třeba mohlo podařit něco podobného, jako když jsem hrál na Slovácku," uvedl rodák z Jihlavy.

"Honza je jiný typ útočníka, než jaké v mužstvu aktuálně máme. Je dobře rychlostně vybavený, zároveň už i se zkušenostmi. Do kádru mi velmi dobře zapadá. Jsem rád, že se ho povedlo přivést," řekl nový trenér A-týmu Sigmy Tomáš Janotka.

Zvýšení konkurence

"Od Klimenta si slibujeme zvýšení konkurence v týmu na ofenzivních postech. Samozřejmě, klíčové bude, aby mu drželo zdraví. To bychom si přáli všichni nejvíc," doplnil sportovní manažer Ladislav Minář.

Kliment poslední dvě sezony strávil v Plzni, kde si zahrál Ligu mistrů a podílel se také na postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. Do profesionálního fotbalu naskočil v rodné Jihlavě, v roce 2015 se stal nejlepším střelcem mistrovství Evropy do 21 let.

Díky tomu získal angažmá v bundesligovém Stuttgartu. V zahraničí působil také v Bröndby Kodaň a Wisle Krakov. V české lize nastupoval v sezoně 2020/21 za Slovácko a pomohl mu deseti brankami do evropských pohárů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články