Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sigma zavítá do vršovického Ďolíčku, rozjetý Liberec se představí v Jihlavě

Před nedělním šlágrem v Doosan Areně se o den dříve odehraje pět duelů 13. kola nejvyšší soutěže. Ambiciózního nováčka z Olomouce, kterému patří třetí místo, čeká výprava do hlavního města, kde nastoupí proti Bohemians 1905. Čtvrtý Liberec touží v Jihlavě navázat na předchozí skalpy Slavie či Jablonce, a obrozená Mladá Boleslav změří síly s Baníkem Ostrava. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - Sigma Olomouc sledujte od 17:15 na ČT sport.

Fotbalisté Bohemians 1905 slaví vítězství
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Svěřenci kouče Václava Jílka, jenž během tohoto týdne prodloužil s hanáckým klubem smlouvu do roku 2019, už devět ligových zápasů nenašli přemožitele a v tabulce jsou pouze o skóre za mistrovskou Slavií. Na stadionu "Klokanů" navíc neprohráli šestkrát za sebou. 

"Bohemka je hlavně v domácím prostředí hodně silná. Dobře organizovaná, kompaktní, agresivní. Je potřeba se s těmito vlastnostmi soupeře vyrovnat a potom si myslím, že jsme schopní se v Ďolíčku odprezentovat i fotbalovostí," řekl trenér olomouckého mužstva.

"Sigma je stabilizovaný, sportovně nadprůměrný tým. Hráči jsou už dlouho spolu. Všichni jsou schopni plnit pokyny pro daný způsob hry. Dozrála jí generace ročníku 1993, který dokázal vyhrát dorosteneckou ligu," upozornil kouč pražského celku Martin Hašek starší.

Liberec prožívá podobně jako Olomouc velmi vydařené období. Tým vedený Jindřichem Trpišovským porazil v posledních třech kolech Duklu, Slavii i Jablonec a ve středu vyřadil po prodloužení v domácím poháru také Karvinou.

"Chceme i páté utkání před reprezentační pauzou zakončit úspěchem. Rádi bychom navázali na ligové výkony a potvrdili bodový zisk. V Jihlavě se nám ovšem dlouhodobě nedaří. Myslím, že jsem tam ještě nikdy nevyhrál," uvedl kouč Slovanu.

"Přes nesporné kvality soupeře přistupujeme k vzájemnému střetnutí s cílem zvítězit. Bohužel nás trápí rozsáhlá marodka," kontroval jihlavský stratég Ivan Kopecký.

Aktuálnímu dění v nejvyšší soutěži se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu:

V sobotu jsou na programu ještě další tři souboje. Baník Ostrava hostí Mladou Boleslav s cílem ukončit jedenáctizápasové čekání na ligovou výhru. Klub z města automobilů však překonal krizi z úvodu sezony a triumfoval ve třech soutěžních duelech za sebou.

Dukla Praha bude hájit domácí neporazitelnost proti nebezpečné Karviné a Teplice vyzvou na svém hřišti Slovácko, které nezvítězilo už devět kol.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články