Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sigma porazila Duklu a dotáhla se na čelo, Sparta remizovala v Jihlavě

Olomouc - Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili doma 2:1 nad Duklou a na čele tabulky se bodově dotáhli na první Jablonec. Od prvního místa je dělí jen horší skóre. Výhru Sigmě zařídil svým devátým gólem sezony Michal Ordoš. Teplice prohrály poprvé pod vedením nového trenéra Zdeňka Ščasného na hřišti Hradce. V jihlavském dresu oslavil jubilejní 400. zápas v nejvyšší soutěži brankář Jaromír Blažek, který pomohl klubu z Vyočiny k remíze 1:1 proti Spartě. V zápase pálili mladíci Tecl s Kadlecem.

Michal Ordoš ze Sigmy v utkání s Duklou
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc šla do vedení s Duklou ve 23. minutě. Ordoš si na velkém vápně narazil s Klesnilem, v pokutovém území si dovolil zasekávačku kolem Vrzala a se štěstím překonal brankáře Radu, který si na míč šáhl. Ordoš mohl skórovat podruhé už za minutu. Schulmeister ho našel nadýchaným centrem, ale olomoucký kanonýr hlavou přestřelil.

Druhý poločas začal dvěma průniky Jana Navrátila. V prvním ho za žlutou kartu fauloval Štětina a ve druhém Navrátil ve velmi nadějné pozici nenašel nikoho z volných spoluhráčů v pokutovém území. V 55. minutě se už však Navrátil prosadil. Na hranici pokutového území si pohrál s Romerou a střelou k tyči nedal Radovi šanci. Dukla dokázala zápas ještě zdramatizovat. Z přímého kopu se v 84. minutě trefil Malý. Tři body ale nakonec zůstaly na Hané.

Trenér Pivarník po zápase:

Sparťané Jihlavě domácí neporazitelnost nesebrali

Sparta uhrála remízu 1:1 na hřišti nováčka z Jihlavy a propásla šanci dotáhnout se bodově na vedoucí duo. Sparta sice na Vysočině vedla po trefě Václava Kadlece, ale ještě do poločasu zařídil nerozhodný výsledek desátou letošní trefou nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl. 

Podzimní kanonýr Tecl ukázal nejlepší výběr místa po rohovém kopu v 31. minutě a dorážkou z bezprostřední blízkosti srovnal skóre. Euforii Jihlavy, která Spartu v lize pokořila poprvé v historii, nezkalila ani skutečnost, že Tecl svoji desátou letošní branku vstřelil zřejmě z ofsajdu.

Sparta na závěrečnou půlhodinu nasadila do hry Kweukeho, s nímž toužila zlomit jihlavský odpor silou a důrazem v útočné fázi. Ze snahy ale zbyly jen náznaky: Hušbauer si deset minut před koncem pádem v šestnáctce marně říkal o penaltu, ten samý hráč neuspěl ani v předposlední minutě. Jihlava tak po návratu do ligy uhrála proti Spartě svůj první bod a zároveň udržela i svoji letošní domácí neporazitelnost. Ta trvá už pět zápasů.

Trenér Komňacký po zápase:

Teplice pod Ščasným v Hradci nebodovaly

Hradečtí Votroci zvítězili doma 2:0 nad Teplicemi a připsali si teprve druhou výhru v sezoně. Góly se o to zasloužili Pavel Dvořák a slovenský útočník Dušan Uškovič, který v závěru proměnil penaltu po faulu právě na Dvořáka. Hradec tak odskočil pásmu sestupu na rozdíl tří bodů.

V 16. minutě spolupracovali Štěpán se Šislerem. Jeho centr z levé strany pak usměrnil do brány útočník Dvořák, přestože se původně zdálo, že střelcem byl Uškovič. Slovenský útočník se však ještě na hřišti přiznal rozhodčím, že gól dal Dvořák.

Trenér Plíšek po zápase:

Hradec přidal pojistku devět minut před koncem. Hostující obránce Ježdík stáhl útočníka Dvořáka a sudí Adam odpískal penaltu. Dvořák, tradiční hradecký exekutor přenechal míč Uškovičovi. Slovák zvolil krátký rozběh a v klidu poslal míč do sítě. Teplice už nebyly schopné zareagovat.

Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:1 (1:0)

Branky: 23. Ordoš, 55. Navrátil - 84. Malý. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Kříž. ŽK: Plšek - Štětina, Malý. Diváci: 5413.

Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Pospíšil, Hořava (70. Plšek) - Navrátil (82. Hubník), Ordoš, Schulmeister (90. Petr) - Klesnil. Trenér: Pivarník.

Dukla: Rada - Romera, Vorel, Štetina, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek (79. Marek) - Berger (57. Svatonský), Pospěch, Pázler (72. Kalouda). Trenér: Kozel.

FC Vysočina Jihlava - Sparta Praha 1:1 (1:1)

Branky: 31. Tecl - 11. Kadlec. Rozhodčí: Královec - Slyško (SR), Wilczek. ŽK: Rada - Hušbauer, Holek, Švejdík. Diváci: 4100 (vyprodáno).

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Karlík - Masopust (84. Kosak), Rada, Jungr, Vaculík - Tecl (50. Sedláček, 61. Kučera). Trenér: Komňacký.

Sparta: Vaclík - Zápotočný, Holek, Jarošík, Pamič - Kadlec, Hušbauer, Matějovský, Grajciar (46. Švejdík), Krejčí (82. Přikryl) - Balaj (63. Kweuke). Trenér: Lavička. 

FC Hradec Králové - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 16. Dvořák, 81. z pen. Uškovič. Rozhodčí: Adam - Ubias, Košec. ŽK: Fukal, Uškovič - Podaný, Ljevakovič. Diváci: 3101.

Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Harba (90. Pávek), Hochmeister, Šisler, Štěpán (80. Halilovič) - Dvořák, Uškovič (90. Strnad). Trenér: Plíšek.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Lüftner, Ježdík - Vůch (82. Melunovič), Jarolím, Ljevakovič, Vachoušek, Podaný (68. Kerič) - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy