Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sigma neudržela hubené vedení s Příbramí a nevyužila šanci dorovnat Spartu

Roli favorita neustáli. Fotbalisté Olomouce remizovali v 10. kole nejvyšší soutěže s Příbramí 1:1 a nezužitkovali možnost se bodově dotáhnout na druhou Spartu. Záložník David Houska sice poslal Sigmu do vedení proměněnou penaltou, ale střídající Emmanuel Antwi stanovil gólem v 88. minutě konečný výsledek. Středočeši bodovali potřetí v řadě a opustili poslední místo.

Utkání Olomouc - Příbram
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc začala podle očekávání aktivněji. Už ve 2. minutě se po centru z pravé strany dostal ke střele Nešpor, ale jeho pokus zamířil nad.

Sigma poté držela míč a dobývala příbramskou obranu. Do šance se znovu dostala o dvacet minut později z podobné akce jako na začátku. Tentokrát zakončoval Falta, který ale také pálil nad. Po půlhodině Hanáci rozehráli nakrátko roh a Houska po krátké kombinaci vystřelil těsně vedle. O tři minuty později trefil Poulolo pouze boční síť.

Ve 35. minutě však po centru z pravého křídla fauloval hostující Nový ve vápně Nešpora a rozhodčí Petřík nařídil pokutový kop. K exekuci se postavil Houska a střelou k pravé tyči otevřel skóre. Gólem oslavil svůj 150. ligový start.

"Při penaltě jsem si myslel, že bude brankář čekat na skok před kopem, tak jsem zvolil tuhle variantu. Proměnil jsem, takže jsem udělal dobře," konstatoval Houska.

Příbram v první půli ani jednou nevystřelila, po změně stran však vyrovnala hru. V 65. minutě měl blízko ke gólu Voltr, který dostal přesný centr do vápna a z voleje zamířil jen těsně vedle. V 81. minutě pak domácí zachránila tyč poté, co Voltr tečoval Folprechtovu střelu.

Na druhé straně střídající Zifčák jen trefil brankáře Kočího a Sigma za to pykala. Agilní Voltr našel v 88. minutě centrem na přední tyči nabíhajícího Antwiho a ten hlavou srovnal. Příbram stejně jako v minulém venkovním utkání v Brně gólem v závěru vydřela remízu 1:1 a s Olomoucí bodovala podeváté z posledních deseti vzájemných ligových duelů.

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 37. Houska z pen - 88. Antwi. Rozhodčí: Petřík - Caletka, Dohnálek - Machálek (video). ŽK: Poulolo, Nešpor, Houska - Folprecht, Nový, Vávra.

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Poulolo, Hála - González (78. Zifčák), Chytil (68. Breite), Houska (87. Zahradníček), Greššák, Falta - Nešpor (86. Beneš). Trenér: Radoslav Látal.
Příbram: Kočí - Nový (74. Tregler), Kleščík (74. Vais), Soldát, Cmiljanovič - Pilík (84. Kvída), Zorvan (74. Antwi), Rezek, Folprecht, Vávra (74. Svoboda) - Voltr. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články