Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sigma na Teplice umí. Další výhru trefili v retro dresech Plšek s Hálou

Na Andrově stadionu se fotbalistům Teplic dlouhodobě nedaří, což se opět potvrdilo. Sigma je zde porazila v lize počtvrté za sebou bez inkasovaného gólu, tentokrát 2:0. Už ve druhé minutě otevřel skóre Jakub Plšek a konečný výsledek stanovil krátce po změně stran Martin Hála. Hostující Jakub Mareš sice ve 29. minutě vyrovnal, ale branku následně odvolal videorozhodčí. Po zásahu videa navíc obdržel červenou kartu Petr Kodeš. 

Martin Hála (vpravo) slaví s Jakubem Yunisem gól v utkání proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc nastoupila do zápasu bez několika zdravotně indisponovaných hráčů. Prvoligovou premiéru v základní sestavě si tak odbyl Zmrzlý a po dlouhodobém zranění hrál Hála. Teplice se rozhodly oproti minulému utkání a remíze 1:1 s Plzní udělat jednu změnu, když Jindráčka nahradil Vyhnal.

Sigma do střetnutí, v němž si retro dresy z roku 1954 připomínala sto let od založení klubu, vstoupila nejlépe, jak mohla. Hned ve druhé minutě totiž po Jemelkově centru dotlačil míč do sítě Plšek a čtvrtým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Olomouc - Teplice

Hosté sice ve 29. minutě vstřelili branku, ale jejich radost z vyrovnání trvala jen chvíli. Rozhodčí Klíma gól po přezkoumání videa neuznal kvůli ruce Petra Mareše před centrem na svého jmenovce Jakuba.

Pět minut před pauzou se za obranu domácích dostal osamocený Vyhnal, nicméně branku přestřelil. A ještě před koncem poločasu zahrozila také Sigma, jenže Hála na centr Zmrzlého těsně nedosáhl. Žitný pak chytrým pokusem z poloviny hřiště zamířil nad.

Olomouc vstoupila do druhé půle stejně dobře jako do té první. Po centru Zmrzlého se totiž ve 48. minutě prosadil Hála a ideálně oslavil svůj návrat na trávník. "Čekal jsem, že ke mně míč přiletí. Gól jsem vstřelil napůl hlavou a ramenem, ale počítá se a pomohl nám k vítězství, takže jsem za něj rád," uvedl Hála.

O chvíli později udělil rozhodčí Klíma Kodešovi za faul na Pilaře žlutou kartu, po zhlédnutí záznamu však svůj verdikt upravil a hostujícího záložníka rovnou vyloučil.

Teplice ani v deseti nepřestaly hrát a snažily se snížit. Se střelou Ljevakoviče i dvěma pokusy Žitného si ovšem poradil brankář Reichl.

Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Yunis, ale Grigar mu včas zmenšil úhel a zasáhl. V nastaveném čase ještě Falta našel Nešpora, jehož volej zastavilo břevno hostující svatyně.

Sigma Olomouc - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 2. Plšek, 48. Hála. Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Hock - Julínek (video). ŽK: P. Mareš, Ljevakovič. ČK: 53. Kodeš (všichni Teplice). Diváci: 3062.

Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Štěrba, Jemelka - Pilař (84. Radek Látal), Plšek, Zmrzlý (71. Zlatohlávek), Houska, Falta - Yunis (75. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Hora (71. Moulis), Kodeš, Kučera, Žitný - J. Mareš (58. Ljevakovič), Vyhnal (80. Jindráček). Trenér: Hejkal.

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Před zápasem nás potkaly problémy, vypadlo nám ze sestavy čtyři až pět hráčů. Na lávce pak byli hráči skoro ze školky. Výkon z naší strany nebyl dobrý, nehráli jsme dobře, ale cením si toho, že mužstvo získalo tři body, které jsou pro nás velmi cenné. Přešli jsme v průběhu zápasu na tři obránce, abychom posílili střed hřiště. Pořád se o tom s hráči bavíme, diskutujeme o rozestavení, protože chceme mít zažité dva systémy, aby na to soupeř při změně musel reagovat. Podařilo se nám do sestavy zabudovat další mladé hráče, což je pro nás velké plus. Chtěli jsme i ve druhém poločase presovat vysoko, abychom se nedostali pod tlak a nestala se stejná věc jako na Bohemce. Odvolaný gól byl pro nás takový dárek, ale ruka to byla jasná. Doufám, že tohle vítězství mužstvo nakopne, protože u nás to je hodně o psychice a hlavě. Hála potvrdil, že je zkušený hráč, vstřelil branku a předvedl po dlouhém zranění dobrý výkon."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Věděli jsme, že domácí mají problémy se zraněnými hráči. Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně a jak to dopadlo, jste sami viděli. Inkasovali jsme branku hned z prvního centru. Pak už jsme museli dobývat zahuštěnou obranu. Bohužel máme žalostnou produktivitu, protože jsme hráli dobře a do šancí jsme se dostávali. V poločase jsem hráčům říkal, že nějaký gól dáme, ale nesmíme inkasovat. V tomto momentu bych hodnocení mohl skončit, protože jsme zase hned dostali gól. Nebudeme se vymlouvat na video, protože jsme měli sedm brankových příležitostí, kdy jsme mohli dát gól. Domácí vedli 2:0 z dvou střel na bránu. Hráči přistupují k mikrosituacím nezodpovědně. Myslí si, že se z toho nemůže nic stát a najednou gól. Měli jsme ale těžký los, jedno utkání máme odložené, takže nám začíná sezona nyní. Příště máme doma Karvinou a v tomto zápase potřebujeme získat body. Pevně věřím, že to v tomto utkání nastartujeme, musíme se na něj dobře připravit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články