Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sigma bude v retro dresech skládat reparát. Oloupí Slovácko i Ostravu?

Třicet minut před koncem vedli 2:0, ale po závěrečném hvizdu kousali na stadionu Bohemians 1905 porážku 2:3. Možnost napravit předchozí nezdar se fotbalistům Olomouce otevře v domácím střetnutí s Teplicemi, které o minulém víkendu obraly o dva body favorizovanou Plzeň. Předehrávku sedmého kola uvidí také fanoušci v Ostravě, kam přijede rozjeté Slovácko. Přímý přenos utkání Olomouc - Teplice sledujte od 17:40 na ČT sport.

Jan Shejbal z Teplic stíhaný Jakubem Yunisem z Olomouce
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Sigma v lize s Teplicemi šestkrát za sebou neprohrála a na Andrově stadionu je zdolala v předchozích třech duelech při skóre 9:0. V posledních zápasech má ovšem problémy se závěry. Před kolapsem v Ďolíčku přišla doma o vedení 1:0 s Karvinou a "pouze" remizovala.

"Ztratili jsme koncentraci, nemůžeme zkrátka hrát jen šedesát nebo sedmdesát minut. Teď nás čekají Teplice, které jdou výkonnostně nahoru. Je to nevyzpytatelné mužstvo. Dokáže se semknout a připravit tak, že podá vynikající výkon. S Plzní hrálo velmi dobře," řekl olomoucký kouč Radoslav Látal.

Teplice sice překvapivě remizovaly s úřadujícím vicemistrem 1:1, i vzhledem k odloženému střetnutí s Mladou Boleslaví jsou však v tabulce až předposlední. Čtyři z dosavadních pěti bodů získaly venku, kde si připsaly i dosud jedinou výhru v sezoně. Se čtyřmi góly mají spolu s Karvinou a Opavou nejhorší útok ligy.

"Jsme povzbuzeni bodem s Plzní. Olomouc odehrála na Bohemce zápas jako na houpačce. Je pravda, že se trošku změnila. Nový trenér se jí snaží dát svou tvář. Tolik se už netlačí do mezihry, jak tomu bylo dříve. Ale pořád je to kombinačně silné mužstvo. Musíme si určitě dát pozor i na standardní situace," upozornil asistent teplického trenéra Pavel Drsek.

Sigma při příležitosti 100 let od založení klubu nastoupí v retro dresech z roku 1954.

Předpokládané sestavy:

Olomouc: Reichl - Radek Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Falta - Plšek - Nešpor.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Hora, Kodeš, Kučera, Moulis - Žitný - J. Mareš.

Slovácko třikrát po sobě zvítězilo, neinkasovalo a potvrdit formu chce i v Ostravě, kterou v předchozích čtyřech ligových duelech porazilo. Klubu z Uherského Hradiště se navíc venku v této sezoně mimořádně daří - překvapivě vyhrál 2:0 na Spartě i v Plzni.

"Rádi bychom vycházeli z herního modelu a stylu, jenž nám přinesl úspěch na Letné a v Plzni. Bylo by skvělé to znovu potvrdit. Jsme si vědomi, že nás v Ostravě čeká velmi těžké utkání před výbornou diváckou kulisou, která požene Baník dopředu," prohlásil Michal Šmarda, asistent kouče Slovácka Martina Svědíka.

Sport
zdroj: ČT4

Baník má po šesti kolech na kontě tři vítězství a stejný počet porážek. Doma naposledy zdolal Bohemians 4:2, ale předtím na svém stadionu v lize třikrát za sebou prohrál. V minulém kole Slezané podlehli na Letné 0:2.

"Slovácko hraje velmi organizovaný fotbal a určitě není náhodou, že vyhrálo v Plzni i na Spartě. Jsou nepříjemní, důrazní a hlavně velmi poctiví. V těchto atributech se jim musíme vyrovnat. V naší hře ale musí ještě přijít i taková větší lehkost, jako tomu bylo v zápase s Bohemians," uvedl asistent kouče Baníku Jan Somberg.

Předpokládané sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter, Jánoš, Hrubý, De Azevedo - Kuzmanovič, Smola.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela, Kalabiška, Navrátil - Zajíc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články