Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sezona ještě neskončila, Slovácko už ale zahájilo přípravu

Pokud se splní přání vedení soutěže, současná ligová sezona se bude dohrávat ještě na začátku srpna. Pro Slovácko ale už pár dní zpět ročník skončil a dnes jako první tým rozjelo přípravu na ten nový. Moravský tým má za sebou už fyzické testy a absolvuje ještě individuální přípravu.  Ve čtvrtek se sejde k prvnímu společnému tréninku. 

zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Nikdo neví, jak to bude dál, a proto začínáme takhle pozvolna," řekl trenér Martin Svědík. Ten s týmem dlouho bojoval o elitní šestku, hráči Slovácka nakonec vypadli v semifinále skupiny o Evropu s Bohemians 1905.

Úvodní blok přípravy absolvuje Slovácko doma a v jeho rámci sehraje tři utkání. "Máme v plánu i zahraniční soustředění, ale uvidíme, jak se bude vyvíjet situace kolem koronaviru," uvedl na webových stránkách klubu sportovní manažer Veliče Šumulikoski.

V jednání je příprava na pomezí Rakouska a Slovinska. Prvním přípravným duelem bude příští středu zápas s druholigovým nováčkem z Blanska od 17 hodin na Širůchu.

Je nám líto, video expirovalo.
Posílené Slovácko už se připravuje na novou sezonu

Z kádru se po sezoně vrátili po hostování Ondřej Zahustel (Sparta) a Pavel Dvořák (Olomouc), do Baníku odcházejí nejlepší střelec týmu Tomáš Zajíc a obránce Jan Juroška. Klub hned na začátku července přivedl ze Žiliny mladého záložníka Michala Tomiče a z FC Eindhoven téměř dvoumetrového Rigina Ciciliu, rodáka z Curacaa.

"Je to střelec, umí se orientovat v šestnáctce a na svou výšku je hodně pohyblivý," ocenil jej Svědík, který právě v posílení ofenzivy vidí letní prioritu. Spekuluje se o příchodu druholigového kanonýra Stanislava Klobásy z Jihlavy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články