Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ševci si osladili výročí skalpem favorita, Slavia ve Zlíně propadla

Tři dny po oceňovaném výkonu na Stamford Bridge přišla pro Slavii studená sprcha. Pražané s řadou změn v sestavě prohráli po nevýrazném výkonu ve Zlíně 0:1, když jedinou branku utkání vstřelil v 60. minutě Adnan Džafič. Slavia v lize nebodovala poprvé po sedmi kolech a nezvítězila podruhé za sebou. Zlín naopak bodoval po předchozích čtyřech prohrách a výhrou oslavil 100 let od založení klubu. Červenobílí přes neúspěch půjdou do nadstavby z prvního místa, neboť Plzeň jen remizovala v Příbrami 1:1.

Utkání Zlín - Slavia
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Trenér Slavie Trpišovský poslal na hřiště od začátku oproti duelu s Chelsea Hušbauera, Zeleného, Balutu, Stocha a Škodu.

Zlín, který nastoupil v netradičních červenobílých retrodresech, vyrukoval se dvěma hroty Poznarem a Vyhnalem.

Úvodní minuty patřily sebevědomé Slavii a v nich přišla i velká šance. Balutovu střelu vyrazil Rakovan a Škodova dorážka jen těsně minula zlínskou branku.

Domácí jubilanti ovšem velmi brzy zahodili ostych a pustili se do vedoucího týmu ligy. Vyhnal se snažil přelobovat Koláře a Hlinka pálil z hranice šestnáctky těsně vedle.

Další Vyhnalův sprint za obranu Slavie musel hasit rychlým vyběhnutím slavistický brankář a po rohu pak Buchta hlavičkoval vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Slavia Praha

Slavia přidala až v závěrečné čtvrthodině první půle. Hušbauer protáhl Rakovana a nebezpečnou standardku vyřešil opět zlínský gólman.

Největší šanci ale spálil po brejku domácí Poznar, když z ideální pozice neprostřelil Koláře. Na druhé straně chyběl Zelenému jen kousek.

"Moc jsme se soustředili na dvojzápas s Chelsea a stál nás moc sil. Možná to bylo dnes vidět, ale měli jsme jít do vedení a už ho nepustit. V koncovce nám chyběla přesnost," řekl slávista Škoda.

Hned v úvodu druhé půle spálil další tutovku domácích před Kolářem Džafič, jehož vyslal tváří v tvář Poznar. Vedoucí tým tabulky to ale nijak nevyburcovalo k vyšší aktivitě a už přišel gólový trest.

Až příliš volný Džafič měl v 60. minutě dost času k zamíření a z více než 20 metrů se trefil ideálně do šibenice.

Zlín skóroval po dlouhých 420 minutách. "Na tréninku to dávám, věděl jsem, že je to dobrá střela. Ale že je až tak dobrá, to zase ne," řekl s úsměvem bosenský záložník.

Hosté zvýšili obrátky, prospělo jim střídání, nicméně vyložené šance si v černém hrající Slavia nevytvořila. Nestalo se tak ani v nervózním a často rozkouskovaném závěru.

FC Zlín - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 60. Džafič. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Hájek. ŽK: Vyhnal, Poznar, Rakovan, Buchta, Hlinka - Škoda, Traoré. Diváci: 5672.

Zlín: Rakovan - Hnaníček, Buchta, Gajič - Hlinka - Holík, Džafič (90. Bačo), Jiráček, Bartošák - Poznar (72. Železník), Vyhnal (86. Jakubov). Trenér: Pivarník.

Slavia: Kolář - Bořil, Kúdela, Ngadeu, Zelený (81. Olayinka) - Souček, Traoré - Baluta (60. Masopust), Hušbauer, Stoch (68. Van Buren) - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Roman Pivarník (trenér Zlína): "Už v týdnu jsem hráčům zdůrazňoval, že cesta k bodům povede přes poctivý výkon na hranici našich možností. To se stalo. Hodně jsme běhali, hodně dostupovali soupeře, měli jsme i dobrý přechod do útoku a už v první půli i šanci na gól. Ale zapadla tam až Džafičova krásná střela. Těší mě, že v závěru jsme neudělali žádnou chybu, která by nás srazila. Poctivě jsme výhru ubránili. Jsem o to víc rád, že to bylo v zápase ke stoletému výročí klubu. Obecně takové duely nemám rád, většinou se na to chystáte a pak to nedopadne. Jestli byla na Slavii znát únava? Objektivně musím říct, že ano, i když půlka hráčů byla po Chelsea nová."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "V první půli jsme byli všude o krok později, domácí hráči byli u všeho dřív. Přesto jsme si vypracovali dvě šance, ale neproměnili jsme je. Po přestávce to byl spíše boj na hřišti, Zlín dal krásný gól. Nám jednu šanci zmařil Rakovan a jedna šla vedle. Zápas na Chelsea se projevil na našem výkonu, ale ne na výsledku. Koncentraci jsme určitě neztratili, ale v klíčových momentech se k nám nepřiklonilo štěstí jako v některých zápasech dřív. To je takový fotbalový zákon schválnosti."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články