Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slet 2024

SESTŘIHY: Ligisté otevřeli baráž vítězně, Dynamo rozhodlo v nastaveném čase

Barážové souboje o příslušnost k české fotbalové elitě rozehrála lépe mužstva z nejvyšší soutěže. Karviná vyhrála gólem Patrika Čavoše v drnovickém azylu Vyškova 1:0 a České Budějovice udolaly Táborsko 2:1, o což se klíčovou trefou ve čtvrté minutě nastaveného času postaral střídající Matouš Nikl. Přímé přenosy odvetných utkání sledujte v neděli od 17:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Karviná nakročila k udržení

Čavoš se prosadil ve 42. minutě poté, co usměrnil hlavičku uvnitř pokutového území mimo dosah domácího brankáře Stejskala. Slezané proto v součtu s první ligou vyhráli třetí duel z posledních čtyř a vytvořili si před nedělní odvetou dobrou pozici k setrvání mezi elitou.

"Nezačali jsme vůbec dobře. Vyškov potvrdil to, co jsem od něj čekal, hrál velmi dobře dopředu a hlavně po stranách si vytvářel nebezpečné akce. Naštěstí jsme dali na konci první půle vedoucí gól. Pak nás dvakrát podržel gólman Ciupa, jemuž vděčíme za čisté konto. Změnili jsme hru, více jsme podrželi míč. V závěru se projevila naše zkušenost. Výhru jsme uhájili, ale stále jsme jen v poločase," řekl karvinský kouč Marek Bielan. 

Vyškov nevyhrál pošesté za sebou. Do baráže prošel ze čtvrté pozice ve druhé nejvyšší soutěži jen zásluhou toho, že rozjeté "béčko" Olomouce o postup výš usilovat nemohlo. "Z pohledu výsledku převládá v našem týmu zklamání, neboť po taktické, herní a morální stránce jsme předvedli velmi dobrý výkon. Do Karviné se v neděli pojedeme ještě porvat o dobrý výsledek," prohlásil trenér jihomoravského celku Jan Kameník.

Těsně před výkopem zároveň vešlo ve známost, že v případě postupu by Vyškov hrál domácí střetnutí v Ďolíčku. "Vedli jsme jednání s kluby z našeho regionu, ale s nikým jsme nenašli společnou řeč. Vstříc nám vyšli až klokani," řekl generální manažer klubu Zbyněk Zbořil.

MFK Vyškov – MFK Karviná 0:1 (0:1)

Branka: 42. Čavoš. Rozhodčí: Černý – Paták, Macháč – Kocourek (video). ŽK: Fomba – Ražnatovič, Žák, Ciupa. Diváci: 2134. 

Vyškov: Stejskal – Akerbane (71. Ilko), Straalman, Štěpánek, Kayondo – Svoboda (71. Diallo), Mafwenta (82. Delferriere), Lahodný (87. Sylla), Fomba – Krollis, Bayo (82. Mbonu). Trenér: Kameník.
Karviná: Ciupa – Raspopovič, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Mikuš (56. Regáli), Moses (80. Žák), Čavoš, Ražnatovič (69. Memič) – Budínský, Ezeh (69. Akinyemi). Trenér: Vlk.

Nikl rozjásal Střelecký ostrov 

Táborsko, jakožto třetí nejlepší celek ve druhé lize, v ostře sledovaném jihočeském derby vedlo, když se před přestávkou trefil z pokutového kopu kanonýr Bojan Dordič.

Za Dynamo, které se do baráže dostalo jako předposlední tým první ligy, ale krátce po změně stran vyrovnal rovněž z penalty Jan Suchan. Když už se zdálo, že obě mužstva půjdou do nedělního odvetného měření sil ve stejné pozici, rozhodl po standardní situaci Nikl. "Jsme teprve v poločase, ale věřím, že v Táboře neprohrajeme," burcoval domácí trenér Jiří Lerch.

"Odehráli jsme dobrý zápas a věřím, že nám to v domácím utkání pomůže a že budeme nebezpeční. Doma jsme půl roku neprohráli a Budějovice v sezoně venku nevyhrály," uvedl hostující kouč Roman Nádvorník.

Dynamo České Budějovice – Silon Táborsko 2:1 (0:1)

Branky: 49. Suchan z pen., 90.+4 Nikl - 45.+2 Dordič z pen. Rozhodčí: Pechanec – I. Nádvorník, Kříž – Zelinka (video). ŽK: Táborský (vedoucí mužstva), Skalák, Trummer – Sojka, Kateřiňák. Diváci: 5892.

České Budějovice: Šípoš – Skalák (73. Nikl), Králik, Poulolo, Trummer – Čermák (67. Hubínek), Hellebrand, Suchan – Šigut, Ondrášek (67. Tranziska), Alli. Trenér: Lerch.
Táborsko: Pastornický – Plachý, Novák, Kone, Tusjak – Bláha, Sojka (78. Kopáček, 90.+3 Mach), Kateřiňák – Varačka, Šašinka, Dordič (89. Zeman). Trenér: R. Nádvorník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články