Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Senzační jihlavská jízda nekončí. Vysočina zdolala i trápící se Duklu

Nevídaný start do jarní části sezony v podání Jihlavy nemá konce. Vysočina, která se topila na dně ligové tabulky, vyhrála i čtvrtý ze čtyř zápasů po zimní přestávce, když na půdě Dukly vyhrála 3:1. Jihlava tak už teď získala víc bodů než za celý podzim a je devátá. Naopak Dukla se nebezpečně blíží bojům o záchranu, prohrála už potřetí v řadě. Znovu při výhře Jihlavy řádil Davis Ikaunieks, který vstřelil gól a přihrál na Zoubeleho trefu. Třetí gól přidal Urblík.

Davis Ikaunieks se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlavští fotbalisté na jaře šokovali výhrami nad Slavií, Plzní i Teplicemi a nabrané sebevědomí ukázali i na Dukle, kde byli od začátku lepším týmem. Už po čtyřech minutách se blýskl Fulnek hezkou střelou z voleje z 20 metrů, ale Duklu zachránilo břevno. Vzápětí neuspěl Ikaunieks, ale v 10. minutě už se lotyšský útočník radoval. Hostům vyšla rychlá akce, Vaculík kolmicí vysunul Fulneka, ten hned z první nahrál Ikaunieksovi, který otevřel skóre.

Zatímco Dukla hrála nervózně, hosté s lehkostí kombinovali a Urblík si troufl i na slavnou otočku Zinedina Zidana. Ve 20. minutě však Dukle přece jen vyšla útočná akce, Holenda přepustil míč na Preislera, jenž pronikl do vápna, kde stříleným centrem hledal Brandnera, ten však před odkrytou brankou na míč nedosáhl.

Místo vyrovnání se skóre změnilo na druhé straně. Ikaunieks udržel míč, posunul ho na Zoubeleho, který téměř ideální střelou do bližší šibenice nedal brankáři Radovi šanci.

Dukla na vývoj zareagovala v poločase stažením stopera Jiránka a nasazením dalšího ofenzivního hráče Djuranoviče. Byla to ale Jihlava, kdo mohl brzy znovu udeřit, jenže Rada tentokrát tečovanou střelu Holíka vytáhl zpod břevna. Na druhé straně prověřil gólmana Rakovana střelou z dálky Bezpalec.

Definitivně rozhodnuto bylo dvacet minut před koncem, kdy se střelou z 18 metrů prosadil Urblík. Domácí pak přece jen zabrali, Kušnír nastřelil tyč a pět minut před koncem po stříleném centru Poddaného snížil Holenda. Byl to první gól Dukly po 293 minutách.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 1:3 (0:2)

Branky: 85. Holenda - 10. Ikaunieks, 30. Zoubele, 69. Urblík. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vít. ŽK: Podaný - Ljovin, Fulnek, Ikaunieks. Diváci: 1154.

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek (46. Djuranovič), Podaný - Bezpalec, Holek (79. Schranz) - Brandner, Lukáš Holík, Preisler (60. Douděra) - Holenda. Trenér: Hynek.
Jihlava: Rakovan - Vaculík (66. Nový), Tlustý, Buchta, Schumacher - Fulnek, Ljovin, Urblík (83. Mara), Zoubele (46. Libor Holík) - Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Svědík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články