Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sektor hostů na novém stadionu v Pardubicích terčem kritiky. Postěžoval si i Tvrdík, klub se brání

Velká kritika se snáší na hostující sektor na zrekonstruovaném stadionu Pardubic, kde se o víkendu uskuteční první ligový duel proti Slavii. Prostor obehnaný pletivem připomíná klec, což se nelíbí ani šéfovi sešívaných Jaroslavu Tvrdíkovi. Východočeský klub se však brání a situaci vysvětluje.

Podle sportovního ředitele Východočechů Víta Zavřela získal sektor takovou podobu na základě zkušeností s chováním fanoušků při ligových zápasech a proto, aby stadion prošel kolaudací a certifikací.

"Stavební firma PORR, která stadion projektovala, vše konzultovala s bezpečnostními složkami a s komisí pro stadiony, která vychází ze zkušeností z ligových zápasů. Jejich cílem bylo, aby stadion úspěšně prošel kolaudací a certifikací, po jejich vzájemné komunikaci vznikl sektor pro fanoušky hostů v této podobě. Dokud se v České republice nezmění legislativa, což je záležitost ministerstva vnitra, budou bohužel sektory hostujících fanoušků vypadat podobně jako na našem stadionu," uvedl Zavřel.

Klub podle něj mohl v projektové dokumentaci rekonstrukce stadionu změnit jen minimum bodů. "Stavbu sektoru pro fanoušky hostů nebyl klub schopen ovlivnit, pokud nechtěl ohrozit jeho kolaudaci a certifikaci," prohlásil Zavřel, jenž je v Pardubicích i místopředsedou představenstva.

Sektor se nelíbí mimo jiné Tvrdíkovi. "Zákazy, klece, těžkooděnci, to není řešení. Český fotbal potřebuje dialog a hledání řešení všech jeho stakeholderů, ke kterým patří i fanoušci," konstatoval na Twitteru. Doplnil, že se zúčastní sobotního otevření stadionu a půjde se slávistickými fanoušky do jejich sektoru.

Poslední tým tabulky Pardubice bude nový stadion využívat při zápasech od soboty. Dosud od postupu do první ligy v létě 2020 strávili Východočeši dva a půl roku v azylu v pražském Ďolíčku, kde sídlí Bohemians 1905.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články