Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Schranz po prvním hattricku v kariéře: Věřím, že to bude ještě lepší

Jen těžko si mohl představit lepší premiéru v základní sestavě Slavie. Ivan Schranz se totiž v předehrávce 2. kola v Teplicích dočkal prvního hattricku v dospělé kariéře, zajistil Pražanům vítězství 3:1 a navíc stylově oslavil jubilejní 100. start v české nejvyšší soutěži. Famózní výkon ale nepřeceňuje a věří, že se sešívaní ideálně naladili na středeční úvodní utkání 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi.

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje gól v Teplicích
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Ten vstup je samozřejmě úžasný, mám z toho osobně velkou radost. Je to můj první hattrick. Zároveň jsem i velmi šťastný z faktu, že se nám podařilo navázat na první utkání ve Zlíně. Další tři body jsou doma. Ve středu nás čeká velmi těžký zápas s Ferencvárosem a věřím, že jsme se jako tým i já osobně dobře naladili," řekl Schranz.

K hattricku měl v kariéře už několikrát blízko. V dresu Jablonce a předtím Českých Budějovic už zaznamenal dva góly v jednom utkání české ligy, ale třikrát se dokázal trefit až v pátek v Teplicích. Hattrick završil v 81. minutě, o chvíli dříve ještě velkou šanci zahodil.

"Byl jsem z toho smutný a nahněvaný na sebe. Mohl jsem na hattrick dosáhnout a hlavně uklidnit mužstvo už dříve. Byla to čistá a stoprocentní šance, kterou jsem měl proměnit. Mohlo nás to stát body. Jsem vděčný, že přišla ještě jedna a že se mi ji podařilo proměnit," pochvaloval si Schranz.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

První dvě branky ve 22. minutě a v nastavení první půle mu připravil přihrávkami Oscar Dorley. "Osky má centry neskutečné. Fantasticky mi to dvakrát připravil, já už měl pozici jednoduchou," chválil spoluhráče.

Ve Slavii se možná až nečekaně rychle adaptoval. "Hraje se mi výborně. Je tu skvělé prostředí, výborný realizační tým a skvělí spoluhráči. I díky tomu, že jsem v Česku nějaký čas, tak adaptace proběhla a stále probíhá, rychle. Věřím, že to bude ještě lepší," prohlásil Schranz, který hrál v minulosti českou ligu za Jablonec, České Budějovice a Duklu Praha.

Nechtěl příliš spekulovat, zda mu výkon vynese místo v základní sestavě pro středeční utkání v Budapešti. Jeden povedený zápas nepřeceňuje. "Aby byl hráč v základu Slavie, musí neustále podávat stoprocentní výkony. Konkurence je tu obrovská. Je třeba to dokazovat v každém utkání a na každém tréninku. Teď se mi to podařilo, jsem rád, ale to nic neznamená. Musím stále pracovat," uvedl s nadhledem účastník nedávného mistrovství Evropy.

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský si pochvaluje jeho univerzálnost. "Ivan potvrdil velmi dobrý výkon ve druhém poločase ve Zlíně. Ukazuje, že s ním můžeme počítat, ať už do základu, nebo na dostřídání. Jsem rád, jak to zvládl, rychle se adaptuje. Je to trošku odlišný typ křídla, než máme. Obrovská výhoda navíc je, že je schopný nastoupit na všech čtyřech ofenzivních postech," prohlásil Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články