Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Schranz: Čekali jsme těžký zápas. V Jablonci moc týmů nevyhrává, ztratila tu Plzeň i Sparta

Ivan Schranz si cenil vítězství 2:1 v Jablonci v utkání 29. ligového kola o to víc, že na severu Čech v předchozím průběhu sezony nedokázal vyhrát ani jeden z konkurentů v boji o titul Plzeň a Sparta. Osmadvacetiletý slovenský reprezentant přispěl k triumfu nad svým bývalým klubem kuriózní úvodní brankou po obrovské chybě domácího gólmana Jana Hanuše a skóroval podesáté v tomto ligovém ročníku.

Ivan Schranz
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slavia si díky vítězství udržela v čele tabulky jednobodový náskok před druhou Plzní a před středečním závěrečným kolem základní části má blízko k tomu, aby šla do nadstavby z prvního místa.

"Velmi důležité vítězství, každý zápas je teď důležitý. Liga jde do finále, tady v Jablonci moc jiných mužstev nezvítězilo. Domácí mají velmi kvalitní mužstvo. Určitě je to pro nás velká psychická vzpruha a je to dobré pro sebevědomí," citoval klubový web Schranze.

V 31. minutě poslal obhájce titulu do vedení poté, co nevídaně chyboval jablonecký brankář Hanuš. Domácí gólman vyběhl za dlouhým nákopem daleko před vápno a míč si začal zpracovávat na prsou. Poté se pokusil o kličku, která mu ale nevyšla, a Schranz z hranice pokutového území trefil prázdnou branku.

"Srki (Plavšič) tam dal dobrý míč, obránci se pro něj museli vracet. Gólman pak udělal nějakou chybu, přesně nevím, jak to vzniklo. Odrazilo se to ke mně a já se už soustředil jen na to, abych to nějak trefil," poznamenal Schranz.

"Musíte jít za každým balonem. Nikdy nevíte, kdy se to takhle povede a daruje vám to důležité tři body. Je proto potřeba přistupovat takhle ke každému míči, ke každému zápasu. Výsledky se pak dostaví," doplnil ofenzivní univerzál, který ještě v minulé sezoně hrával za Jablonec.

Těšilo ho, že si Slavia výhrou na severu Čech částečně spravila náladu po čtvrteční porážce 1:3 s Feyenoordem Rotterdam a vyřazení ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy.

"Nepotřebovali jsme se nějak speciálně připravovat, rychle jsme se ale chtěli přeladit z neúspěchu s Feyenoordem. Čekali jsme, že to nebude lehký zápas, nebylo tu dobré hřiště. Věděli jsme, že to v Jablonci nepůjde moc fotbalově. Ale nakonec se nám tady podařilo vyhrát, takže jsme spokojení," uvedl Schranz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články