Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ščasný je s přípravou spokojený, Breznaník ve Spartě končí

Praha - Trenér Zdeněk Ščasný byl i přes dvě porážky Sparty ve dvou dnech s vystoupením svého celku v přípravných zápasech spokojený. Letenští prohráli v Essenu 1:3 s Dortmundem, dnes pak na Strahově podlehli Trenčínu 3:4. "Zvládli jsme to v rámci kondiční přípravy a splnilo to, co mělo," uvedl.

"Bylo to atypické, ale věděli jsme, že Trenčín máme v plánu a Dortmund je tam navíc. Ale i přes dvě porážky jsem spokojený," řekl Ščasný, který do obou utkání nasadil především hráče, se kterými počítá pro jarní část sezony.

Proto chyběli Michal Breznaník s Adamem Jánošem. "S Breznaníkem jsem měl pohovor a může si hledat klub," uvedl Ščasný na adresu slovenského záložníka, se kterým letenský kouč nepočítá už pro soustředění ve Španělsku, kam Sparta odletí v neděli.

"Jánoš s námi zatím pojede," dodal Ščasný, kterému chyběli také záložníci Josef Šural a Tiémoko Konaté. "Konaté odletěl kvůli pasu, což je škoda, protože by proti Dortmundu i Trenčínu nastoupil. Šural měl drobné problémy, proto jsem nechtěl riskovat. Navíc se zranil Krejčí, takže na poslední chvíli nastoupil Hybš, navíc v záloze, kde není zvyklý," prohlásil.

Ščasný je také spokojený i s dosavadními posilami. "Musíme to rozdělit, protože Šural přišel z přípravy v Liberci a proti Dortmundu se v podstatě potkal poprvé s míčem a novým týmem," uvedl kouč. "Zahustel proti Borussii přesvědčil a ukázal, že může hrát i obránce. Takticky to zvládl, i když víme, že jeho silnější je útočná fáze," uvedl.

Hodně si Ščasný slibuje také od stopera Ondřeje Mazucha. "Je na něm pořád vidět deficit, přece jen rok nehrál a ve dvou poločasech se nemůže dostat do herní pohody. Ale možná, že kdyby byl v pohodě, tak bychom proti Trenčínu řešili situace u inkasovaných branek jinak. Ale chci, aby se rozehrál, proto nastoupil na sedmdesát minut."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články