Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ščasný chce konečně vyhrát derby. Beru to ale jako každý jiný zápas, říká

Praha - Jako trenér má Zdeněk Ščasný před sebou již čtvrté derby se Slavií, žádný z předchozích duelů pražských "S" ale ještě neovládl. Nyní podle svých slov bere zápas v Edenu jako každý jiný a vzpomíná na něj spíše jako hráč než jako trenér.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Derby mě čeká po hodně dlouhé době, ale těším se jako na každý jiný zápas," řekl Ščasný, který ve Spartě působil jako hráč a poté ji vedl jako trenér už v letech 1998/1999. "Je to utkání o tři body jako každé jiné. A nejde o to, jestli vyhraju poprvé nebo podruhé. Chceme prostě vyhrát," dodal.

Na lavičce Sparty se proti Slavii postavil Ščasný třikrát a uhrál s ní dvě remízy a jednou prohrál. "Spíš si pamatuji derby jako hráč než jako trenér. Přece jen je to hodně dávno a od té doby se odehrálo hrozně moc zápasů," přidal osmapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané i slávisté jsou na derby nažhaveni

"Vzpomínám si na jedno derby, kdy jsme o přestávce od trenéra Ježka dostali hrozně vynadáno. Řval na nás tak, až se zdi otřásaly, a lidi venku za oknem se tím bavili. A jestli si dobře pamatuji, tak potom dal Míla Denk gól a vyhráli jsme," vzpomínal.

Ščasný ví, že pro fanoušky je výhra v derby hodně důležitá, sám ale utkání s pražským rivalem bere s chladnou hlavou. "Vidím to úplně jinak. Jsou to tři body jako tři body. Kdybychom porazili Slavii a jiné tři zápasy prohráli, tak bych to nestrávil. Derby samozřejmě má tradici, fanoušci to prožívají, ale nechci tomu propadnout, beru to jako každý jiný zápas venku," prohlásil.

Letenský trenér také vnímá, že Slavia po delší době půjde do derby v pohodě. Zatímco v minulých sezonách hrála o záchranu, tak teď jí v tabulce patří šesté místo a navíc nedávno změnila majitele. "Víme o tom, ale neznamená to, že se něco změní. V posledních čtyřech kolech třikrát vyhráli a jednou remizovali, takže jsou na vzestupu, je tam euforie a navíc je v derby požene plný stadion," uvedl.

Ščasný si nemyslí, že by se na derby promítlo vyřazení Slavie z poháru s druholigovým Ústím nad Labem. Bez problémů nebyl ani postup Sparty, která proti třetiligovému Královu Dvoru vyrovnala až v poslední minutě a poté uspěla v penaltách. "Nechci se v tom už moc pitvat, ale trochu mi (pohár) pomohl otevřít oči. Nebylo by fér říkat, že někteří hráči zahodili šanci, ale budou si na ni muset počkat," přidal Ščasný.

Prestižní derby se bude ne úplně tradičně hrát od 15 hodin. Ščasný v tom nevidí problém. "Bude to trochu jiné, odpadne rozcvička, posune se oběd... Možná by ale nevadilo nedat hráčům najíst, protože hladový vlk víc bojuje," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články