Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ščasný chápe frustraci fanoušků. Budoucnost? Budeme o tom informovat, řekl trenér

Nepovedenou část aktuálního ročníku nezlomila Sparta Praha ani v 19. kole, v němž remizovala 1:1 na stadionu Příbrami. Trenér letenského mužstva Zdeněk Ščasný vnímá konečný výsledek jako přesnou tečku za předchozím obdobím. Frustraci fanoušků, kteří během sobotního zápasu žádali jeho odvolání, chápe. Podzim bude v nejbližších dnech vyhodnocovat s vedením klubu.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Byla to tečka po posledních výkonech. Přesně na ně navázala," prohlásil Ščasný.

Zlom v úvodní části sezony začal podle něj po porážce v Plzni v 10. kole. "Měli dobrý začátek, pak přišla ztráta v Plzni a ztráta v Olomouci po špatném výkonu. Ztráceli jsme sebedůvěru a zlomilo se to s Jabloncem. Pak přišel malér na Slovácku a závěr jsme pak opravdu hrubě nezvládli," hodnotil období, kdy během 10 posledních utkání získala Sparta devět bodů.

Fanoušci celku z hlavního města situaci těžko snášejí a v Příbrami protestovali tím, že nefandili, byli celí v černém, vyvěsili transparent "Sparta jsme my" a zaházeli hřiště pyrotechnikou či sněhovými koulemi, zatímco vyvolávali Ščasného odvolání. "Jak bude vypadat budoucnost, to si teprve vyhodnotíme a budeme o tom informovat," řekl Ščasný.

"Fanoušci jsou frustrovaní, ale házet koule na brankáře je zbytečné, dlouho se kvůli tomu nehrálo," konstatoval s odkazem na přerušení duelu v prvním poločase.

"Nepatří to k fotbalu, ale není se čemu divit, že jsou fanoušci naštvaní. Není to pro nás jednoduchá situace. Chtěli jsme to v Příbrami zvládnout, ale zase jsme to nezvládli," přidal záložník Martin Frýdek.

Sám měl dobrou šanci souboj závěrečného podzimního kola rozhodnout, ale svou střelou branku netrefil stejně jako Tomáš Wiesner. "Dali jsme branku, pak jsme měli šance Frýdka a Wiesnera, u kterých se projevila nepohoda. Chtělo to více klidu. Pak dostaneme gól z dálky. Ve druhé půli jsme je na dlouho zamkli, ale nevyřešíme to v gól. Ve finále jsme mohli ještě prohrát," popisoval Ščasný, jenž musel střídat nejlepšího střelce týmu Benjamina Tetteha. "V poločase to chtěl ještě zkusit, ale pak bolestí brečel," doplnil.

Hráči Sparty ztrácejí z pátého místa čtrtnáct bodů na vedoucí Slavii, která má navíc pondělní dohrávku v Jablonci k dobru. "Není to ono, všichni to cítíme. Doufám, že se nám povede vyčistit hlavu a od zimy to bude fajn," zakončil Frýdek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články