Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sbor rozhodců FAČR: Hašek musí Spartě zaplatit 22 milionů korun

Žaloba proti žalobě a ze Spartou požadovaných 55 milionů korun je nakonec necelých 22 milionů. Fotbalista Martin Hašek musí zaplatit pražskému celku 800 tisíc eur (téměř 21,8 milionu korun) za to, že březnovou jednostrannou výpovědí porušil podmínky smlouvy s klubem. Podle webu Sparty o tom rozhodl Sbor rozhodců FAČR. Verdikt není pravomocný, obě strany se můžou odvolat.

Martin Hašek v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Rozhodčí řízení před Sborem rozhodců FAČR je neveřejné, tudíž Fotbalová asociace České republiky nemůže rozhodnutí tohoto orgánu jakýmkoliv způsobem komentovat. Můžeme pouze konstatovat, že se jedná o rozhodnutí, které není v tuto chvíli pravomocné, a účastníci řízení mají nyní prostor pro využití opravného prostředku v podobě odvolání," řekl mluvčí FAČR Michal Jurman.

Haškův spor se Spartou se táhne od konce ledna, kdy hráč odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. O bývalého středopolaře Bohemians 1905 se v té době ucházelo Maccabi Haifa, na jehož nabídku Letenští posléze přistoupili. Hašek se ale s izraelským klubem nedomluvil na platu.

Od té doby trénoval s rezervním týmem, ale po čase dal podle klubového webu Spartě ultimátum, aby byl vrácen do áčka. Vedení ho vyzvalo, aby v B-mužstvu nadále plnil uložené úkoly. Po další písemné komunikaci se Hašek 12. března nedostavil na trénink rezervy a podal jednostrannou výpověď.

Sparta poté záložníka zažalovala s tím, že jeho výpověď je neoprávněná, a chtěla po něm 55 milionů korun jako náhradu škody. Žalobu podal i Hašek. Spor se začal projednávat počátkem září. Do sboru rozhodců dodala každá strana jednoho člena, ti společně vybrali třetího.

Pětadvacetiletý hráč požadoval po Spartě odškodné ve výši šesti milionů korun kvůli tomu, že mu neumožnila vykonávat profesi. Podle Haškovy právní zástupkyně Sparta nepřijetím návrhu na jeho přeřazení do A-týmu porušila předpisy FIFA.

Sbor rozhodců FAČR ale Haškův nárok zamítl, Pražané mu tak nemusejí tuto částku zaplatit. Jsou však povinni vrátit mu 150 tisíc korun kvůli tomu, že rozhodčí senát snížil jeden z finančních trestů, které klub hráči během smlouvy udělil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články