Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sázka na talentované podhoubí se fotbalistům Slovácka vyplácí

Uherské Hradiště – Fotbalisté Slovácka dlouhodobě sází na vlastní odchovance, což se jim vyplácí. Jak říkají sami hráči, klub se díky tomu může věnovat vlastním talentům a nemusí investovat astronomické sumy do velkých posil. Slovácko se stabilně drží v průměru ligy, takže sázka na vlastní líheň se vyplácí.

"Je to tady zavedené už nějaký ten rok, že se nekupují drazí hráči, většinou se posune někdo z béčka, z dorostu. Nějaký šikovný vlastní hráč. Je to nastavené dlouhodobě," řekl Petr Reinberk.

"Takhle je filosofie nastavená dlouho. Každý rok dostanou dva hráči z dorostu šanci," dodal Tomáš Břečka. Podle Davida Machalíka z toho těží celý tým. "Odchovanci jsou výborní v důsledku práce akademie a mohou se zapojit do áčka. Klub nemusí platit astronomické sumy za vlastní hráče," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Slovácko sází na vlastní odchovance

"Jelikož jsem tu odmalička, musím říct, že práce o něčem svědčí, že nás je v áčku tolik. Smekám před trenéry i vedením, že to tak je nastolené," řekl Vlastimil Daníček.

Tak třeba sestava Slovácka z posledního kola v Plzni. Tým z Uherského Hradiště měl nejvíce odchovanců v základu ze všech prvoligových týmů, a to hned pět. Takovému počtu mohla konkurovat pouze Příbram se stejným počtem.

"Všechny dorosty i béčko se snaží hrát stejný fotbal co áčko. Když ti kluci jdou do přípravy, aspoň ví, co mají hrát, a nemusí se ptát. Jsme taková veselá banda, známe se, bydlíme kousek od sebe," uvedl Reinberk.

Slovácká líheň talentů navíc neustále produkuje nové přírůstky do A-týmu. Vepředu pracovali proti Plzni Machalík se Zajícem, nemluvě o střídající dvojici Rezek – Kubala, kteří jsou ročníky 1998, resp. 1999. "Jsem za to strašně rád, že tu mohu být. Doufám, že pár gólů do konce sezony přidám," prohlásil Tomáš Zajíc.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články