Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Šašinka navzdory sankci nastoupil za Slovácko proti "svému" Baníku. Měl jsem husí kůži, řekl

Jeho nasazení nikdo nečekal. Jednadvacetiletý útočník Ondřej Šašinka se v utkání sedmého ligového kola překvapivě ukázal na ostravském stadionu v dresu Slovácka, v jehož barvách hostuje právě z Baníku. A to i přes finanční sankci, která v takovém případě klub z Uherského Hradiště nemine.

Ondřej Šašinka ze Slovácka v souboji s Milanem Jiráskem z Baníku
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

V Ostravě s takovou variantou nikdo nepočítal. Podle kouče hostů Martina Svědíka však Slovácko nemělo kam sáhnout a Šašinkův start se stal skoro nutností. "Omarodil nám Sadílek, nemáme koncové hráče, zbyl nám pouze Kalabiška. Musel jsem na to zareagovat a děkuji vedení. O to je horší, jak to dopadlo," řekl Svědík, jehož svěřenci s Baníkem prohráli jednoznačně 0:3.

Kluby přesnou částku nezveřejnily, ale dle zákulisních informací se pohybuje ve statisících korun. "Nevím podrobnosti, je tam nějaká suma, nechci ji specifikovat. S tím jsme do toho šli. Společně jsme se na tom shodli," uvedl Svědík.

Talentovaný forvard nečekal, že by hrál proti klubu, který teprve před měsícem opustil. "Popravdě jsem se od pondělí připravoval na to, že nebudu hrát. Ale došlo k tomu, že máme nějaká zranění a onemocnění. Proto mi trenér řekl, že nastoupím," vysvětlil Šašinka. 

"Měl jsem husí kůži, když mi to oznámil. Byl jsem trochu nesvůj, ale když se blížil zápas, říkal jsem si, že aspoň budu hrát a nevypadnu z rytmu, protože teď hrávám," doplnil.

Fotbalisté Baníku Ostrava (uprostřed) se radují z gólu v síti Slovácka
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ostravský trenér Bohumil Páník byl při pohledu na zahajovací jedenáctku Slovácka zaskočen. "To jsme opravdu nečekali. Jinak jsme sestavu trefili přesně," uvedl zkušený kouč.

Tvrdil, že byl rád, že Šašinku mohl vidět zblízka na vlastní oči v ostrém utkání. "Vůbec mi nevadilo, že nastupuje. Naopak jsem byl rád. Ondra tam šel, aby hrál, a ne aby seděl na lavičce. Podobné zákazy vůči hráčům mi moc fér nepřijdou," dodal Páník.

Ani Šašinka nicméně Slovácku na půdě mateřského klubu k bodům nepomohl. "Začali jsme dobře, ale když jsme dostali první gól, tak jsme byli jako opaření a už to bylo těžké. První gól nás úplně srazil. Baník si to už zkušeně pohlídal," zakončil Šašinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články