Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Samostatná liga má další "štempl". Vůle tu je, říká Řepka

Praha - Nové stanovy, které jsou bránou k odstartování samostatné ligy, dostaly "schvalující razítko". Výkonný výbor FAČR tak opět poposunul dlouho diskutované téma, které by mělo vejít v platnost zřejmě od přespříští sezony. Pokud však úpravu stanov schválí ještě valná hromada a zároveň se do konce června stihne podepsat rámcová smlouva mezi FAČR a Ligovou fotbalovou asociací, mohlo by k osamostatnění soutěže dojít ještě dříve.

Fotbalový míč
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Dostál

"Umím si představit, že LFA zasedne s FAČR a do 30. června podepíše rámcovou smlouvu. Nejzásadnější nyní ale je, že v rámci našich stanov tomu budou pootevřené dveře a bude to moci proběhnout, když k tomu bude politická vůle," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

O osamostatnění ligy po vzoru zahraničních soutěží se mluví od roku 2006. V roce 2009 kluby odhlasovaly, že chtějí pracovat na autonomii, a v březnu 2011 založily Ligovou fotbalovou asociaci pod vedením současného místopředsedy FAČR za ligu Dušana Svobody. Letos v únoru Ligové shromáždění odhlasovalo záměr osamostatnění soutěže, kterému nyní brání jen úprava stanov a podepsání rámcové smlouvy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články