Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Salcburk byl nejtěžší soupeř, na kterého jsme se Slavií doposud narazili, uznal Trpišovský

Během svého působení už narazil se Slavií na věhlasné soupeře. Toho nejkvalitnějšího ale podle slov Jindřicha Trpišovského potkali Pražané až na současném soustředění v Portugalsku. Jednalo se o Salcburk, s kterým prohráli 0:1. Kouč sešívaných je ale s přípravou na start nového ročníku spokojen, což umocňuje i zdravotní stav kádru. I on sám navíc začíná být po zlomenině nosu v pořádku.  

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"První dva tři dny byly samozřejmě takové složité a komplikované. Teď už je to výborné, dýchám už normálně. Ten kryt je už spíš preventivní z důvodu, aby nos pokud možno srůstal rovně. Už jsem tak na 95 procentech," řekl Trpišovský.

Jeho svěřenci jsou v Portugalsku už týden a odehráli tam dvě přípravná utkání. Nejprve porazili 4:0 čínský Peking Čung-che Kuo-an, který má stejného většinového majitele, a v neděli podlehli Salcburku 0:1. Rakouský mistr se stejně jako Slavia chystá na vyřazovací boje v Evropské lize.

"Je to možná nejkvalitnější tým, s kterým jsme se potkali za dobu, co jsem ve Slavii. Z posledních 91 ostrých utkání prohrál jen šest, ve skupině Evropské ligy získal maximální počet bodů. Ve dvojzápase porazili jak Lipsko, tak Celtic a Rosenborg. Kvalitu mají velkou," řekl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Peking Kuo-an

"Hrají v takovém atypickém rozestavení bez křídel, ale s dvěma útočníky a čtyřmi středovými hráči. Útočníci jsou skvěle vybavení. Všichni hráči v Salcburku procházejí testy, a pokud nesplní nejvyšší rychlostní parametry, tak je neberou do kádru. Tenhle tým patří spolu s Lipskem k nejrychlejším v Evropě. Takže pro nás dobrý test," dodal Trpišovský, jehož svěřenci v úvodu jarních bojů Evropské ligy narazí na podobně ofenzivní tým belgický Genk.

Těší ho, že se hráčům během přípravy zatím vyhýbají zranění. "Nechci to zakřiknout, ale zdravotní stav je skvělý. Trénují všichni naplno kromě Honzů Matouška a Sýkory. U obou je to lehčí svalové zranění, proto jsme je vyndali. Honza Matoušek běhá, měl by se v příštích dnech zapojit do tréninku. Není to nic vážného, stejně tak u Honzy Sýkory," uvedl kouč.

Už se nemůže dočkat, až Slavia v sobotu 9. února na domácí půdě vstoupí do jarní části sezony proti Teplicím. Nadchlo ho, že na víkendový den otevřených dveří v Edenu dorazily téměř dva tisíce fanoušků. Příznivci si mohli prohlédnout zázemí Sinobo Stadium včetně muzea, kabiny A-týmu či střídaček, vyzkoušeli si například přípravu chorea a sledovali přenos utkání se Salcburkem.

"Měl jsem možnost vidět, kolik lidí navštívilo kabiny, muzeum. Neskutečný počet. Doufám, že nás taková přízeň bude provázet v celé jarní části. Budeme to potřebovat, protože všichni víme, že máme velké cíle. Zápasy budou náročné, hned start jara je těžký. Teplice, dvojzápas s Genkem, zápas v Plzni," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články