Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafarčík skončí jako předseda představenstva, potvrdil Baník

Ostrava - Vedení fotbalistů Baníku Ostrava potvrdilo, že současný šéf Petr Šafarčík v lednu opustí funkci předsedy představenstva. K jednáním o údajném kapitálovém vstupu podnikatele Václava Brabce do klubu se však nevyjádřilo.

Dohady o změně vlastníka Baníku zesílily poté, co se současný majitel Šafarčík přišel s hráči rozloučit po nedělním ligovém utkání se Spartou. Prý jim oznámil, že šlo o jeho poslední zápas v roli majitele. Baník přiznal, že se chystá Šafarčíkův odchod z čela statutárního orgánu klubu.

"Petr Šafarčík nebude již dále vykonávat funkci předsedy představenstva. Toto bude oficiálně potvrzeno na nejbližší valné hromadě, která se bude konat po Novém roce," řekl mluvčí klubu Tomáš Svoboda.

Šafarčík už několik týdnů jedná o vstupu do vlastnických struktur s podnikatelem v autodopravě Brabcem. Ten je zřejmě jediným vážným zájemcem o nákup akcií Baníku. Transakce podle zákulisních informací zatím nebyla uzavřena, obě strany by měly znovu jednat v tomto týdnu. Klub průběh jednání odmítl jakkoliv komentovat.

Baník patří Šafarčíkovi od února roku 2012, minimálně šest let už od éry předešlého majitele Tomáše Petery zápolí s vážnými ekonomickými problémy. Petera přenechal Šafarčíkovi klub s více než stomilionovým dluhem a od bankrotu Baník v květnu 2013 zachránilo město, které po kontroverzním hlasování zastupitelstva odkoupilo za 115 milionů stadion na Bazalech. Pod Šafarčíkovým vedením však v tomto kalendářním roce přišel prudký sportovní propad. Baník se slabým kádrem v podzimní části nejvyšší soutěže uhrál jen čtyři body a po 50 letech mu hrozí sestup do druhé ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník je v hluboké krizi, jaká ho čeká budoucnost?
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články