Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sadílkovi to tam začalo padat. Musel jsem se už trochu smát, přiznal

Od svého příchodu na hostování z PSV Eindhoven na podzim ani v úvodu jarní části sezony neskóroval, v posledních dvou ligových kolech si ale připsal hned tři branky. Toho se ani nenadál. Michal Sadílek v minulém týdnu pomohl dvěma góly k domácí výhře 4:1 nad Pardubicemi a teď se prosadil při vítězství Liberce 2:0 v Příbrami.

Liberečtí hráči se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Dnes už jsem se trochu musel smát tomu, jak mi to tam najednou začalo padat. Ale je pravda, že trenér mě stále nabádá, abych se tlačil více do koncovky," řekl Sadílek po utkání 22. ligového kola.

Do Liberce přišel na začátku října a hraje svou první sezonu v české lize, neboť od 16 let působil v Eindhovenu. Před týdnem se dočkal prvních dvou branek v české nejvyšší soutěži a v Příbrami na ně navázal v 62. minutě povedeným lobem, kterým zvýšil na 2:0.

"Při zpracování jsem si musel trochu couvnout a měl jsem míč pod sebou, takže větší rána by asi letěla nad branku. Proto jsem zkusil lob a krásně to tam zapadlo," pochvaloval si Sadílek.

Jeho celek v Příbrami dlouho nepůsobil na trávníku příliš dobře a rozhodl dvěma góly během necelých dvou minut po hodině hry. "Nedokázali jsme se vyrovnat s tím, jak se zde hraje. Příbram sbírá body především za bojovnost a terén také moc nenahrával tomu, že se bude hrát plynule. Prostě byl to takový typický zápas v české lize," mínil Sadílek.

Jeho tým šest kol po sobě bodoval a v neúplné tabulce poskočil na čtvrté místo. "Vážíme si každého bodu a tím, že neprohráváme, se posouváme v tabulce nahoru. Ale na nějaké cíle je ještě brzy, musíme podobně zvládnout všechny těžké zápasy," dodal český reprezentant do 21 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články