Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sadílek definitivně podepsal ve Spartě, na Slovácko míří hostovat Trávník

Lukáš Sadílek je definitivně fotbalistou Sparty, s kterou už od června trénoval a nastoupil za ni i ve dvou přípravných zápasech. Pražané uvedli, že se na podmínkách přestupu šestadvacetiletého záložníka domluvili se Slováckem. O délce smlouvy letenský klub neinformoval. Do Slovácka naopak míří hostovat Michal Trávník.

Sadílek v minulé sezoně pomohl Slovácku k zisku MOL Cupu, přípravu na nový ročník však už uherskohradišťský klub začal bez něj. Hráč dostal povolení trénovat se Spartou, za kterou odehrál i přípravné zápasy proti Dukle a Opavě.

"Lukáš Sadílek se na hřišti prezentuje vysokou intenzitou pohybu a hry, což je aspekt, který nám v minulé sezoně scházel. Nebojí se hrát kolmo na výše postavené spoluhráče, je připravený a aktivní ve všech fázích hry, je silný v napadání rozehrávky soupeře a při dostupování k protihráčům, rychle reaguje na změnu situace," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sadílek dosud v první lize odehrál 161 zápasů, vstřelil 16 gólů a zaznamenal 20 asistencí. Prošel všemi mládežnickými reprezentacemi.

Osmadvacetiletý Trávník už za Slovácko hrával, vrací se po sedmi letech. Do Sparty přestoupil v roce 2019 z Jablonce, ale na Letné se příliš neprosadil. Minulou sezonu strávil pětinásobný reprezentant na hostování v Kasimpase a turecký klub na něj neuplatnil opci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články