Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

S Příbramí to bylo nekoukatelné, Kováčovi věřím. Sigmu musíme udělat za tři body, velí Fendrich

Fotbalová Opava lavíruje nad druholigovou propastí a trochu klidu jí mohla přinést víkendová výhra nad Příbramí. Leč nestalo se. Remíza 0:0 navíc podle domácího gólmana Viléma Fendricha přišla po nekoukatelném utkání. "Byl to klasický zápas o udržení a tak to i vypadalo," řekl.

Vilém Fendrich
zdroj: ČTK

Opava je aktuálně na barážové pozici. Středočeši mají na posledním místě, které znamená přímý sestup, 25 bodů jako Slezský FC na páté příčce ve skupině o záchranu. Od čtvrté Karviné dělí oba celky dva body.

"Nebyl to koukatelný zápas. Dalo se to asi čekat, protože v téhle fázi ligy se hraje o každý bod a je to spíš účelové, že ho chcete získat za každou cenu. Bylo to vidět, protože moc šancí nebylo. Z naší strany to byla strašná křeč, nervozita, nebylo to ono," přiznal Fendrich v rozhovoru pro ČT sport.

Opavu nedávno přišel pozvednout coby trenér Radoslav Kováč s Aloisem Skácelem a podle Fendricha vnesli do mužstva po odvolání Jiřího Balcárka jednoznačně pozitivního ducha.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno

"Ví, co chce hrát. Trošku je smůla, že přišel v téhle fázi soutěže a není moc času něco natrénovat. Než jsou automatismy ve hře, trvá to," řekl Fendrich.

"Že přišel, je pozitivum, na hře to je vidět, ale teď bohužel moc ne. V tréninku je to jiné než na hřišti. Tam je to v křeči," uvedla devětadvacetiletá brankářská jednička Opavy.

V neděli vychytal už devátou nulu. "Důležitější pro mě je, aby se Opava zachránila v lize. Koukám na to, nuly přibývají, vážím si toho a tenhle ročník beru jako můj nejlepší, cítím se dobře a jsem rád, že týmu pomáhám."

Boj o udržení a normální ligové utkání Fendrich nijak zvlášť nerozlišuje. "Beru to jako každý jiný zápas. V Opavě víceméně hrajeme o všechno. Neberu, že by zápas s Příbramí byl speciální. Utkání nám ubývají, ale výsledkově to vůbec nezvládáme. Já se připravuji, abych dal týmu sto procent," ujistil.

Filip Souček z Opavy (vlevo) v souboji s Dušanem Pincem z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Příští víkend čeká Opavu důležitý domácí souboj s Olomoucí. A v něm už půjde opravdu o všechno.

"Jestliže to nezvládneme za tři body, bude situace hodně vážná. Ale nechám se překvapit a jsem zvědavý, co Radek Kováč vymyslí."

Fendrich někdejšímu reprezentantovi, který trenérské zkušenosti sbíral ve Spartě, stoprocentně věří. "Že je s námi schopen něco provést, aby byl výsledek co nejlepší. Musíme tomu věřit všichni. Budeme pro to dělat vše, abychom se na konci soutěže mohli podívat do zrcadla."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články