Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

S Komličenkem jsme jiní a daří se nám daleko víc, hlásí Mešanovič

Velmi zdařilé utkání prožil v sobotu Muris Mešanovič. Dvěma brankami a přihrávkou totiž pomohl fotbalistům Mladé Boleslavi k jednoznačné domácí výhře 6:0 nad Příbramí. Dvakrát navíc skóroval i jeho parťák z útoku Nikolaj Komličenko. Mešanoviče mrzí, že se nejlepší střelec minulého ligového ročníku nedočkal vysněného přestupu, ale na druhou stranu je rád, že čtyřiadvacetiletý Rus u Středočechů zůstal.

Muris Mešanovič v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Trošku je mi líto, že po takové sezoně neodešel, ale na druhou stranu jsem strašně rád, že zůstal, protože s ním jsme jiní a daří se nám daleko víc. Určitě je pro nás lepší, že zůstal," řekl Mešanovič. Komličenko dal v uplynulém ročníku rekordních 29 branek a vedení klubu z města automobilů s jeho letním odchodem počítalo. Nakonec se však se žádným ze zájemců nedohodlo.

Proti Příbrami mladoboleslavské ofenzivní duo ukázalo, čeho je schopné, a podílelo se na vyrovnání nejvyššího výsledku v sezoně. Stejným poměrem rozdrtil ve třetím kole Jablonec doma Slovácko. Mešanovič se v sedmi ligových zápasech v sezoně trefil šestkrát a s Jakubem Plškem z Olomouce se dělí o druhou příčku mezi kanonýry. O gól lepší je pouze Komličenko.

"Půl roku hrajeme spolu a snažíme se pomáhat jeden druhému, což je na hřišti vidět. Daří se nám. Doufám, že takhle týmu pomůžeme, protože kluci nám připravují šance a na nás je, abychom je zúročili," uvedl s nadhledem devětadvacetiletý Bosňan.

Po deseti minutách otevřel Mešanovič skóre z penalty a v 63. minutě zvýšil na 5:0. O deset minut později přihrál ve vápně volnému Buchovi, který taktéž zaznamenal druhý gól v utkání a stanovil konečný výsledek.

Středočeši se díky výhře posunuli na třetí místo v tabulce. "Nevěděli jsme, jak to po reprezentační pauze bude vypadat. Pokaždé je to takové všelijaké. Zvládli jsme to výsledkově, ale ne tak herně. Samozřejmě panuje obrovská spokojenost," prohlásil Mešanovič.

"V prvním poločase jsme nebyli tak dominantní, jak bychom chtěli. Bylo tam dost děr a Příbram měla nějaké náznaky, ale ubránili jsme to. Ve druhém poločase toho neměli tolik a zvládli jsme to," doplnil.

Mužstvo trenéra Jozefa Webera doma naplno bodovalo i v pátém ligovém duelu v sezoně, venku si však ze tří utkání připsalo pouze bod. První venkovní triumf si Středočeši pokusí připsat ve středu, kdy se v dohrávce čtvrtého kola představí na hřišti čtrnáctých Teplic. V květnovém utkání nadstavbové části soutěže zvítězili na Stínadlech 8:0.

"Doufám, že už to teď ve středu otočíme. Nevím, čím to je, že se nám venku nedaří, protože minulou sezonu se nám dařilo. Doufám, že co nejdřív na tu vlnu najedeme i venku a budeme získávat body i tam," zakončil Mešanovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články