Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Rybalka bude v Liberci hostovat i na jaře, přichází také Budnik

Liberec - Fotbalový Liberec získal před jarní částí sezony dvě ukrajinské posily. Severočeši se domluvili s Dynamem Kyjev na tom, že záložník Sergej Rybalka bude hostovat na severu Čech i na jaře. Slovan angažoval také útočníka Jevhena Budnika, který pod Ještěd přišel na roční hostování s následnou opcí.

Sergej Rybalka
zdroj: ČTK

Rybalka byl na podzim oporou Liberce a jedním ze strůjců úspěšného tažení Evropskou ligou. Za Slovan odehrál od loňského února 29 ligových zápasů a vstřelil sedm branek. Po podzimu se vrátil do Dynama Kyjev, které si ho však příliš nechtělo nechat v kádru. Zájem o Rybalku měly i Plzeň a Kazaň.

"Jasně jsme říkali, že bychom rádi získali Rybalku i pro jarní sezonu. Záleželo na tom, zda přestoupí z Dynama Kyjev někam jinam, nebo tam zůstane. Ve chvíli, kdy jeho odchod z Dynama padl, otevřely se dveře k jednání," uvedl liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar.

"Jsem rád, že Sergej s námi bude i na jaře. Je to posílení konkurence v naší středové řadě, navíc je to dobrá zpráva i pro soupisku Evropské ligy, kde můžeme dělat jen tři změny," dodal Nezmar. Na hostování z jiného ukrajinského klubu Poltavy získal Liberec také třiadvacetiletého útočníka Budnika, který si řekl o angažmá dobrými výkony v přípravě.

"V tomto případě se potvrdily naše odhady, že by mohl mít kvalitu na to, aby zvýšil konkurenci v našem útoku. V té době, co s námi trénoval, svou kvalitu potvrdil," řekl Nezmar. Oba hráči v neděli odletí s týmem na soustředění do Portugalska, kde se bude Slovan chystat na únorový souboj Evropské ligy s Alkmaarem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články